Ad-Block kullanıyorum.
Çünkü pop-up kullanan tonla site var, bu siteler genelde telif hakkı içeren içerik paylaştığı için kaliteli reklam networkleri ile çalışamıyorlar. ( evet film dizi izliyorum ) Mobilde daha tehlikeli olabiliyor, pishing siteler, fake antivirus sayfaları ardı ardına açılıyor.

Daha fazla kazanmak veya tıklama başına gösterim başına çok az ödeme yapan networklerle çalıştıkları için de reklam işini abartıyorlar. ( +18 içerik de cabası )


Yayıncı tarafında sağlam işler yapan insanlara kaliteli içerik üreten ve paylaşan siteler daha kaliteli reklam networkleri ile çalışıyorlar malesef daha çok etkilenen taraf onlar.

Kimse Ad Block bilmiyor demeyin, internetten dizi film izleyen şarkı türkü indiren herkes ad blockerları biliyor kullanıyor. Çok ciddi rakamlar var. ( 2015 yılı verilerine göre dünya genelinde Adblocker ların yayıncılara kabettirdiği tahmini tutar 22 Milyar Dolar https://pagefair.com/blog/2015/ad-blocking-report/


Çözüm : Kaliteli içeriğe sahip olduğunuzu düşünüyorsanız, Ad Block kullanan ziyaretçilere değerli olduğunu düşündüğünüz içeriği göstermeyin. ( Eklentiler mevcut. )


Kullanıcılar için değerli olan içerik ve insanlar içerik için sitenizi ziyaret ediyor. Adblock listesinden çıkmaları için onları uyarabilirsiniz.

Reklam kodunun çalışmadığı reklam alanlarında Adblocker 'ı kaldırmanızı isteyen samimi komik yazılar gösteren yayıncılar var. (



Forbes dergisi websitesine Adblock ile giriş yapmaya çalışırsanız günün sözü ile birlikte hoş bir uyarı çıkıyor.






Devlerin mobil pazara yatırımlarını arttırmalarındaki önemli nedenlerden birinin mobilde nispeten daha az Adblocker benzeri uygulamalar kullanılabilmesi olduğunu düşünüyorum. ( tek başına yetmez ama iyi bir neden )

Bence bu iş Google veya benzeri firmaların Ad Block 'u kabullenip, Ad Block a bir standart getirmesi, yaygınlaştırması ve ad block listesine alıp çıkarma işlemlerinişn kolaylaştırılması ile sonuçlanacağını düşünüyorum.

Çünkü hali hazırda default olarak, Adblock yüklü olarak gelen tarayıcılar hızla artıyor.