1 evin ortalama fiyatı 250k desek ev alsan alacağım kira 1 1.5k arasıdır en fazla ancak 250 350k arası dükkan alsan 3 4k kiraya verirsin bu dükkan sana daha fazla kazandırır ev almak mantıklı değil misal yakınında 350k eğerinde bir ev için kredi çekildi 450 filan buldu kredi var olan kendi paraları kredi faizine gitti ancak bu 350k ile dükkan alsalardı aylık 3 4k kirası olur ev aksar 1.5k kirası olur hangisi daha mantıklı ve ben ticaret isleri ile gıda alanında çalıştığım için önce 350k lik bir para ile ayda 6 10k arası para bırakan bir is de tavsiye ettim kendilerine ama halen yapmış değiller insanları anlayamıyorum doğrusu geçen sene sıkışan bir mutahitin 120k ya sattığı evi önerdim bakarız dediler 3 5 ay sonra ev 170k satıldı rahat bir şekilde sonra gelipte baba ya keske biz alsaydık diyorlar insanları anlamak tuhaf doğrusu bunlar benim bakış acımdır.
İstanbul için bu fiyatlar geçerli biz Edirne'den aldık 100k civarında 140m2 civarında ev 3 tane oda gibi balkon var altımızdaki daire de bizim sayılır şimdi 100k ya aldığımız ev 190k oldu bizim gibi kelebir diyebileceğimiz bir ev bulmak gerekiyor eğer başka şehir de düşünürseniz böyle bir şey alıp değerlendirebilirsiniz yada arsa alıp kar edip satın yada dursun o yüzden bir şey diyemem kendimden örnek verdim.