Emin Evim diye bir olay kredi çekmeden ev sahibi oluyorsunuz kura sistemiyle bir araştırın derim
Emin evim de aynı hesaba geliyor, sadece faiz alıp vermemiş oluyorsunuz. Daha önce arkadaşlarla işimize yarayabilecek tüm modellerini denemiştik, banka kredisine göre tek artısı faizin işin içine girmemesiydi.
Ek Olarak:
Bankadan yüklü miktarda kredi çekip ev almak bana mantıksız geliyor. 120 bin çeksem 150 gibi bir şey ödemek gerekecek. Her ay 1000 tl ödesem 150 ay yapacak. 150 ay, 12,5 sene yapıyor. Borç ödemeyi sevmiyorum. Faiz olmasa daha iyi. Sağlam 10,15 kişiden borç alsam 120 bin yine toplarım; ama 10 kişiyi bırak 4 kişi bile yok. Bu devirde de kimse kimseye borç vermez. Sonuçta vatandaş mecbur kredi çekiyor. 20 sene kirada oturdum diyelim. Her ay 600 tl verdim diyelim. 120 bin tl tutuyor. Ev almanın mantığı yok bana gör. Ha, evli olsam fikrim kesin değişecek. Değişse ne olacak? Hiçbir şey. Bir memur maaşıyla ev mi geçindireceksin, ev mi alacaksın? Şu forumda bazıları yazıyor. Şu villa, arsa filan aldım, sattım, 300 bin tuttu gibi bazen yazılara denk geliyorum. Millet bayağı zengin diyorum kendi kendime. Yalnız bu zenginliği kendi alın terinizle kazandıysanız ne âlâ. Atanızdan kalan kazançsa orası ayrı. Sadece ülkemiz değil, dünyanın %50 (tahminen) zenginlerin zenginliği, atalarından kalma kazançlardır. Bir memurun veya işçinin gözünden hayata bakmak onlar için zordur. Allah helalinden az da olsa versin. Haramdan korusun. Ev önemli; ama alamadıktan sonra yapacak bir şey yok.
120 bin lira kredinin 10 yıl vade ile toplam geri ödemesi 220 bin lira civarı yapıyor yani tam 100 bin lira fazladan ödeme yapıyorsunuz. Aylık taksitleri de 1800-1900 lira arası oluyor.