Gün geçtikçe internet kullanımı artıyor, arttıkça insanların sosyal medyalara bağımlılığı dahada farklı bir şekil alıyor. Eskiden kişisel bilgileri vermek, isim-soyisim şeklinde sitelere kayıt olmak çok büyük bir güvenlik sorunu idi, herkes rumuz dediğimiz takma isimleri kullanırdı.

Ancak günümüzde internet sitelerinde isim-soyisim vermek artık gayet normalleşmiş, halbuki daha 3-4 yıl öncesine bakıyoruz isim-soyisim parmakla sayılacak kadar az. O kadar normal oldu ki rumuz kullananlar, veya kullanıp bir şekilde gerçek ismini vermeyenler diğerleri tarafından garip karşılanıyor.

Benim sizden cevap almak istediğim soru ise şu; Microsoft, Google ve Facebook. Bu üç dev şirket milyonlarca kullanıcı bilgisine sahip (birçoğumuz aralarındayız). Facebook kullanıcı bilgilerini sürekli "reklam şirketlerine sattı" haberleri ile gündemde. Google birçok kişi tarafından güvenilir olarak kabul edilse de facebook tarafından kullanıcı bilgilerini yalnış yönde kullanmakla suçlanıyor. Microsoft'un bu konuda bir açığına rastlamadım.

Siz hangisini güvenilir buluyorsunuz, neden?
--------------------

Bana soracak olursanız Google ve Microsoft bu konuda güvenilir sayılabilecek durumdalar, her ne kadar Google'nin tam olarak neler karıştırdığını bilmesekte bu atasözü devreye giriyor; göz görmeyince gönül katlanır.