Aynısını bana da birisi yapmıştı. Parayı peşin istedim. Tam 6 gün boyunca oyaladı. Parayı gönderdim nasıl gelmiş olamaz vs diye.
Daha 3 gün önce de bir başkası aynı şeyi yapmaya çalıştı.

"4 tane tema alacağım, kimsenin emeğini yemem, binlerce liralık tema yaptıracağım falan diye. Uzun uzun konuşmalar vs."

Ben hiç inanmadım ama inanmış gibi yaptım. Sonra temaları teslim günü geldi. Para ödeme konusu bile açılmadı hiç. Sürekli 5 dakikada bir SMS attı. Acil işlerim var, hosting sorunluymuş, yok DNS değişmiş falan filan. Olmazsa gönderiver sen. Kafama bu takılsın istemiyorum.

Ben göndermeyince ertesi gün akşama kadar en az 30 sefer aradı. Savcılığa suç duyurusunda bulundum.

Sonra bana SMS atmış. ***'da konu açacağım kimse senden alışveriş yapmasın :)

Bende dedimki, senle biz alışveriş yapmadıkki. Bedavaya iş yaptırıp kaçacaktın, ben de engel oldum o kadar.

O yüzden, her zaman önce para sonra iş yapmalı. Burada satış yapan adamın ismi belli, kimliği belli, insanlara hesap numarasını veriyor, banka bilgilerini veriyor, telefon numarasını veriyor.
Dolandırılma riski olan insanlar aslında birşey alan değilde birşey satan insanlar genellikle.

Özellikle birisi size telefon numarasını vermemişse. Parayı PayPal ile ödeyip Skype ile iletişim kuruyorsa, kimliğini saklamaya çalışan biri olduğundan şüphelenmek gerekiyor.