Khan adlı üyeden alıntı

Hindistan'ı pis, Çin'i temiz demişsiniz, lakin şöyle bir bilgilendirme veriyim. İkisi de dünyanın en kalabalık ülkesi ve kalabalığın olduğu yerde temizlik fazla bekleme derim. İki ülkede de okuyan arkadaşlarım var. Temizi de pisliği de görüyorlar.

Ama gelelim üniversite okumaya, hindistanı öneririm. Ama hindistanın kalitesi düşük üniversitesine gidersen tabi ki o kaliteyi tatmazsın. Hindistanın'da silikon vadisi var gidebilirsen oraya git derim. Yazılım sektöründe orada iyi rekabet var, dolayısıyla rekabeti seviyorsan hızlı gelişirsin. Dili ingilizce biliyorsan sıkıntı olmaz, hindistanın resmi dillerinden birisi ingilizcedir. Oraya varınca hintçe ve urducayı öğrenebilirsin, tabi ki yerel dillerini de. Ki hindistan dünya da en çok dil barındıran ülkelerden birisi sayılır. Oralar'da yaşam ucuz diyeyim, büyük şehirlerde yaşam biraz daha pahalı tabi. Ama ingilizcen ve azıcık maddi durumun olursa sıkıntıyı çözersin diye umut ediyorum. Tabi ekstra işlerde çalışarak'ta para kazan derim.

Nasıl kazanacağına gelsek, SAT sınavı var. Buna iyi bir şekilde çalışıp yüksek puanlar alabilirsen, önüne sadece hindistan değil, ingilizce eğitim veren bir sürü üniversiteye gitme şansı yakalarsın, hatta ki yüksek puan alırsan belirli bir burs dahi kazanabilirsin.

Ama hindistan dışında başka bir yer istersen asya'da, singapore, malayziya ve japonyaya git derim.


SAT sadece abd için değil mi?

Ek Olarak:

BurakDemir adlı üyeden alıntı

kptankorku Mesaj attım. Dönüş yaptığında haber veririm


Teşekkürler, Bekliyorum.