Merhabalar arkadaşlar;

Birçoğumuz işimiz gereği bilgisayar ekranına saatlerce bakmak zorundayız. Birçoğumuzda bu sebeple göz kırpma eksikliği meydana geliyor, gözümüzü kırpmayı unutuyoruz. Bu da farklı sorunlara sebebiyet verebiliyor. Bende uzun kullanımda gözlerim genelde kızarıyordu özellikle son dönem bu kızarıklık artmaya başladı. Geçenlerde n11 den koruyucu gözlük satın aldım. Aldığım modelin resmi şu şekilde tabi farklı modelleri de var. Fiyatlar gördüğüm kadarıyla 80-500tl arasında değişiyordu. Benim aldığım model şu fiyatı 109tl idi buradan ulaşabilirsiniz;



Ekranlarımızdan vlf - elf tipi elektromanyetik dalgalar yayılıyor bu dalgalar da uzun süreli kullanımda gözümüze zarar verebiliyor. Ben gözlüğü kullanmaya başladıktan sonra büyük ölçüde rahatladım. Aslında gözlüğün kullanım amacı sadece bu değil. Televizyon izlerken (akşam ışıkları kapattığınızda gözlükle izlemek oldukça keyifli), oyun oynarken, gece araç kullanırken (göze gelen olumsuz ışıkları engelliyor) çok rahat. Gözlük camına uv400 filtresi olduğu için zararlı tüm ışınları en az indirgiyor.



Konuyu özellikle benim gibi bilgisayar ekranına uzun süreli bakıp ciddi anlamda yorulan, gözleri kızaran arkadaşlar için açma gereği duydum. Bana faydası dokundu n11.com dan bilgisayar koruma gözlüğü yazarak seçenekleri görebilirsiniz veya internet üzerinden farklı sitelerden de bakarak karşılaştırabilir, ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız alabilirsiniz.

Not olarak: Benim aldığım gözlük reçetesiz satılan gözlükler sınıfında. Yani gözlüğün herhangi bir numarası yok. Normalde gözlük takıyorsanız satıcılarla irtibata geçerek gözlüğünüzün derecesiyle uyumlu bu gözlükten yaptırablirsiniz.