Hocam güvenilir alışveriş sitelerinden ilk olarak multikopter (Quadcopter) ürünlerini inceleyin. İlk olarak çok pahalı bi ürün almayın bütçenizi bilmiyorum ama 100-150 tl arasında bir multicopter bulabilirsiniz. Ama özellikle şunlara dikkat edin. Menzili kaç metre ve bazılarında kamera var uygun olarak bulabilirsiniz.( sanırım Sigma markasında 125 tl ye görmüştüm ) Ve dayanıklılık için iskelet sistemi kolay kırılacak tipte olmasın. Benim baktıgım menzil ve uçuş süresi. Ki Fiyatlarda buna göre artış sağlıyor. Ama ilk multicopteri parçalıyacagından dolayı idare eder öğrenme işi al. 75-80 tl verip kötü bişey almaktansa 100-150 tl verip parçalarını kullanabilieceğin bişey alman daha iyi. Ardiuno ile neler yapabilirsin. Çok emin değilim uğraşan arkadaşlar daha bilgilidir. ama deneyerek bazı şeyler entegre edilebilir. Youtubeta pek çok video var izlerken atlaya atlaya giderken zaten kafanda lambalar yanıyor :) Benim en hoşuma giden adamın bitanesi çok küçük bi multicoper yapmış ama satılanlardan daha küçük. Kalibrasyonunu falan adam kendisi yapmış. Copter böcek gibi o kadar hızlı ki anlatamam süper bişeydi. Güç konusunda artırabilirsin. Ucuş süresi kısa oyuzden bilgilendikçe zaten o kısımları çözersin. Eğer vaktin varsa yada ilerleyen zamanlarda aliexpress ten söyleyebilirsin.