Merhaba;

3 Senedir uğraştığım bir alan adım var ".net" uzantısına sahip. .com ve .com.tr bir başkası tarafından alındı. Daha öncede benden alan adını istedi vermedim. Biliyordum yine böyle bir konuşma geçeceğini ama nezaman olacaktı bilemiyordum.

Bu sabah sitenin isminde bir facebook hesabı geldi beni ekledi.

Yazdığı Mesaj:
guzel kardesim ********isminin marka haklari ni aldim benim le irtibata gecebilirsen sevinirim.

Bende işin çok saçma ve komik olduğunu söyledim. Zira bende alan adını markalama yapmak için bir çok firma ile konuştum. Alan adının genel bir sektör olduğunu ve 38. sınıfta markalama yapılamayacağını söyledi. Site isminin başına veya sonuna bir ek gelmeli şeklinde birşeyler söyledi. Bende vazgeçtim.

(38. SINIF: Radyo ve televizyon yayın hizmetleri. Haberleşme hizmetleri (internet servisi sağlama hizmetleri dahil). Haber ajansı hizmetleri. )

Şimdi bu sabah yazan arkadaş bana sitenin isim haklarını aldığını söyledi ancak aldığı sınıf 41. Sınıf. Aşağıda da göreceğiniz gibi alakasız bir markalama olmuş.

(41. SINIF:
Eğitim ve öğretim hizmetleri. Sempozyum, konferans, kongre ve seminer düzenleme, idare hizmetleri. Spor, kültür ve eğlence hizmetleri (sinema, spor karşılaşmaları, tiyatro, müze, konser gibi kültür ve eğlence etkinlikleri için bilet sağlama hizmetleri dahil). Dergi, kitap, gazete v.b.gibi yayınların basıma hazır hale getirilmesi, okuyucuya ulaştırılmasına ilişkin hizmetler (global iletişim ağları vasıtasıyla anılan hizmetlerin sağlanması da dahil). Film, televizyon ve radyo programları yapım hizmetleri. Haber muhabirliği hizmetleri, foto-muhabirliği hizmetleri. Fotoğrafçılık hizmetleri. Tercüme hizmetleri. )

Ben kendisine izah etmeye çalıştım ancak kendisi yasal yollara baş vuracağını falan söyledi. Kolay gelsin diyip kişiyi sildim.

Böyle bir şeyin mümkün olmadığını biliyorum. Örnekleri de var. kanald.com gibi bir çok markası alınmış site gidipde .com satın alamıyor. Biraz daha aydınlatırsanız konuyu sevinirim.