abi vallahi okuyunca üzüldüm, bizim milletimizin böyle olmasının sebebini anlamıyorum...
Hocam bunun sebebi şu; bizim hani sözde web yazılımcılarımız veya genel manayla yazılımcılarımız sadece tema edit, hazır cms kurulumları, ya da belli başlı düzenleme-tasarım işleriyle uğraşıyor. Çünkü bir defa iş yapıp sağlam geçireyim zihniyeti var. Yani bir defa birinden para alınca havalara giriyorlar. Hiçbir şeyi teknik olarak yani akademik yönüyle araştırmıyorlar, öğrenmiyorlar. Bu yüzden gerçekten yazılımcı çok ama çok az. Sonra da cms'ler ile uğraşıyolar ya da basit işlerle uğraşıyorlar. Sonra işi yaptıran adamdan da kazık yiyince kendileri de başkalarına kazık atmaya çalışıyor.
Ben paramı masanın üstüne koydum, ama işi yapan bulamıyorum mesela. Ama basit işlerle sırf BİLGİSİZ olduğu için basit işlerle uğraşanlar ise ya dolandırıyor ya da dolandırılıyor.
PHP yazılımcısıyım. Türklerle iş yapmıyorum açık söyleyim. Çünkü bu nankörler yüzünden adamlar bize güvenmez oldu. Güvenenlerde para veremeyecek durumda. O yüzden iş yaptırcaksan sağlam firmalarla çalışacaksın hocam.
Hocam konunun Türk'lük ile alakası yok. Yani Türk unvanını çıkarın oradan. Normalde "Türk çalışkandır, araştırır örğenir ve zekidir" diye bilinir. Ama günümüzde rezil olmuş durumdayız diğer ülkelere karşı yazılım konusunda ve bilgi konusunda.
Ha ben de yabancılardan çok alışveriş yapıyorum. Bu güne kadar 1000$ dan fazla alışveriş yaptım şu envato'dan. Halen daha hesabımda 93$ eklettim duruyor çünkü adamlar gerçekten YAPIYOR.