Size şuan binlerce "freelancer" olduğunu söyleye bilirim ve bu insanların %50 si dün php öğrenenler. Suç hem iş veren de hem de iş alan da. Şu ana kadar birçok kişi ile çalıştım. "Yazılımcı" olarak benimle çalışacakların hep işi çıktı, iş verenlerin "arkadaşı kazık attı" , "parası şuan için olmadı" veya "ay bunu beğenmedim","ben böyle dememiştim" gibi sorunları oldu. Artık iş veren birisini attığı mesajdan tanıyorum. Buradan bile kaç kişi yazdı cevaplamadım isteklerini çünkü mesajlarının geneli bu şekilde "Sa hocam, soru sora bilirmiyim ?". "Sa kardeş, script yazıyomusun?"

Onu geçtim, adamlara ne istediğini sorduğum da "parası ne onu söyle önce" gibi saçma cevaplar alıyorum. Adamın birisi "özel wordpress teması" istiyor, ve bunun için sadece 30 tl veriyor çünkü "alt yapı wp". Bizim alt yapımız robot mu peki ..

Neyse sözüm size değil, beni 3 gün çalıştırıp paramı vermeyen kişileri gördükten sonra hiçkimse için ( tanıdıklarım veya eski güvenilir üyeler dışında ) çalışmıyorum ve eminim ki benim gibi çok kişi vardır. Sizi de anlıyorum, yazılımcı gibi dolaşan sadece php dosya uzantısının adını bilen insanlar da var, ama iyi bir yazılımcı bulmak istiyor iseniz atacağınız mesaja, isteyeceğiniz özelliklere, ayırdığınız bütçelere ve ileride ki destek ve s. herşeye dikkat ederek, not alarak başlayın derim.

İyi forumlar