PayPal’ın Türkiye’deki faaliyetlerini durdurma kararını almasından sonra eksisozluk‘te dergus arkadaşımızın başlattığı “PayPal Hesaplarımızla LÖSEV’e Bağış Kampanyası“na hep beraber destek verelim!

PayPal’ın Açıklaması

PayPal’ın Türkiye pazarından çekilmesi internet kullanıcıları ve geliştiricileri için büyük bir hayal kırıklığı oldu. PayPal’ın resmi kaynaklara göre verdiği bilgi şu şekilde:

Türkiye’de ödeme faaliyetlerinde bulunmak için yaptığımız lisans başvurusunun BDDK tarafından reddi nedeniyle faaliyetlerimizi durdurmaktan başka bir seçeneğimiz bulunmamaktadır.

PayPal olarak Türkiye’deki faaliyetlerimizi durdurduğumuzu üzülerek bildirmekteyiz. 6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’deki müşterilerimiz PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacaklardır. Ancak müşterilerimiz PayPal hesaplarına giriş yapabilir ve varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesaplarına aktarabilirler.

LÖSEV’e Bağışlayalım!

Bu üzücü haberin yanı sıra başlatılan kampanya beni çok mutlu etti. Sizin de hesabınızda kalan, kullanamadığınız miktarları LÖSEV’e bağış yaparak bir çocuğu mutlu edebilirsiniz. Eylemler, festivaller, kampanyalar gibi bir arada yapılan etkinliklerle bireysellikten sıyrılıp dayanışmanın ve bütün olmanın tadını çıkaralım. Bir ve birlik olalım. En azından çocuklarımız için krizi fırsata çevirelim.

LÖSEV’e Nasıl Bağış Yapabilirim?

Dergus‘un anlatımı ile şu şekilde:

öncelikle paypal hesabımıza giriş yapıyoruz, çıkan ekranda en üstte yer alan gönder ve iste sekmesine tıklıyoruz. sonra ilk sırada yer alan arkadaşlarınıza ve ailenize para gönderin seçeneğine tıklıyoruz. gelen ekrana ‘international@losev.org.tr‘ yazıyoruz ve ‘sonraki’ye basıyoruz. sonra bağışlamak istediğimiz miktarı yazıyoruz ve işlem tamam.

lösev’e ait paypal hesabının doğruluğunu burdan kontrol edebilirsiniz.

Kendi adıma kampanyaya destek olabildiysem ne mutlu bana. Dergus‘a ayrıca teşekkür ederim.

Kampanya adresi: https://eksisozluk.com/entry/60851046

Forum yetkilileri 6 Haziran'a kadar konuyu yukari tasirlarsa mutlu olurum.