lostyazilim

İngilizce siteyi blogger altyapısıyla açmak

15 Mesajlar 3.012 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Winter Winter WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 72
  • Beğeniler 13 / 14
  • Ticaret 1, (%100)
Öncelikle herkese merhaba.Forumu uzun süredir ziyaretçi olarak takip ediyordum ve artık bu yaz site işleriyle uğraşmaya karar verdim.
Şuanda acemi olduğum için blogger altyapısı kullanmayı planlıyorum.Sadece domain alıp bloggere bağlayacağım.Temayı ise ücretsiz olarak internette bulunan responsive bir temayı kullanacağım.
Forumu takip ettiğim kadarıyla İngilizce içerikli siteler daha iyi kazandırıyor ileriki aşamalarda.Ben de bu yaz sitenin en azından temelini oluşturmayı planlıyorum düzenli özgün içerik girerek.Yalnız bazı konularda okuduğuma göre hangi dilde site açacaksanız o ülke lokasyonlu hosting kullanın gibi ifadeler yazılmış.Benim de bilgim olmadığı için merak ediyorum.İngilizce siteyi,blogger üzerinden açsam bir sorun olur mu? İngilizce site ile blogger üzerinden para kazananlar,iyi ziyaretçi çekenler var mı aranızda?İçerikler tamamen özgün olacak söylediğim gibi.Eğer değmeyecekse,emeğine yazık olur derseniz,aynı içerikleri Türkçe olarak hazırlayarak blogger üzerinden blog oluşturacağım bu alanda belli bir seviyeye gelene kadar.
Fikirlerinizi merak ediyorum bu konuda.Şimdiden yardımcı olacak herkese teşekkürler.

wmaraci
reklam

belorin belorin Dijital Pazarlama Uzmanı Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Dijital Pazarlama Uzmanı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 347
  • Beğeniler 2 / 84
  • Ticaret 8, (%100)
Aldığı index önemli sonradan wordpress e çevirmekte zorlanabilirsin. Çok uygun fiyatlara yıllık hosting satan yerler var. Bence Wordpress kur geç.

Tema o kadar önemli değil bile

https://www.canyurekli.com

• Üyelik 09.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 72
  • Beğeniler 13 / 14
  • Ticaret 1, (%100)
Sonradan neden Wordpress'e geçmem gereksin ki onu anlamadım? Blogger site ile sürekli olarak yayın yapan kişiler var sanıyorum? Benim merak ettiğim,yabancı kişilere hız sorunu,yavaşlık gibi sorunlar yaşatır mı blogger altyapısı? Veya onlardan hit çekebilir miyim,para kazanabilir miyim? Eğer bu konularda sorun yaşatmayacaksa blogger altyapısını .com domainle kullanmanın acemi biri için ne gibi dezavantajı olur ki wordpresse göre? Blogger için seo ayarları vs. her şeyi uygulayacağım,makaleler seo uyumlu olacak bu arada.

AZRaeLeM AZRaeLeM WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** Ü**
  • Mesajlar 516
  • Beğeniler 124 / 120
  • Ticaret 11, (%100)
Kardeşim güzel bir konuya değinmissin. 4 yıllık blogger deneyimim var. Şuanda blogger alt yapılı .com domainli blogum var. Bu gün senin için bir yazı yayinlayacagim. Linkini sana atarim.

wmaraci
wmaraci

Woozie Woozie WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 14
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 5, (%100)
Bilgilendirme gönderildi, içerikle uğraşma gibi bir derdiniz de yok :)

Blog sitesi açarak adsense ile yüksek kazanç! Nasıl mı? Özel mesaj atarak bilgi alabilirsiniz.

HeadCMoon HeadCMoon WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad S** U**
  • Mesajlar 364
  • Beğeniler 155 / 154
  • Ticaret 12, (%100)
Evet ingilizce siteler daha çok rağbet görüyor. Ayrıca kullanıcıları da daha kaliteli. Bu yüzden ben de sitemi ingilizce yaptım.

Sitenin dili ile hosting arasında bir bağlantı olduğunu sanmıyorum. Google webmaster tools'ta hedef ülkenizi otomatikman ayarlayabiliyorsunuz. Server nerede olursa olsun.

Web sitelerinden iyi para kazanma veya ziyaretçi çekme tamamen yenilikle ve kaliteyle alakalı bir olay. Eğer çok para kazanmak istiyorsanız belli bir sermayeniz olmalı ve ekip olarak çalışmalısınız.

Tek başına iyi para kazanan kişiler yok mu? Tabiki var ancak o kişiler bu işin öncüleri. Şimdi işler daha zorlu.

Ancak ne olursa olsun emek verilen hiçbir şey karşılıksız kalmaz. Benim inancım bu yönde.

Umarım başarılı olursunuz.

• Üyelik 09.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 72
  • Beğeniler 13 / 14
  • Ticaret 1, (%100)

AZRaeLeM adlı üyeden alıntı

Kardeşim güzel bir konuya değinmissin. 4 yıllık blogger deneyimim var. Şuanda blogger alt yapılı .com domainli blogum var. Bu gün senin için bir yazı yayinlayacagim. Linkini sana atarim.

İlginize çok teşekkürler.Paylaşacağınız yazıyı merakla bekliyorum :)

@HeadCMoon Yorumunuz için çok teşekkürler.Açıkçası benim çok büyük hedeflerim yok maddi anlamda henüz şu acemilik safhasında.Elime 2-3 bir şey geçsin gözüyle bakıyorum açıkçası.Dediğim gibi makaleler özgün olacak,site için gerekli seo ayarlarını yapacağım.Belki belli bir süre sonra backlink desteği gibi hizmetler alırım.Ama fazlasına verebileceğim sermaye şuan yok.Bir de bireysel olarak denemek istiyorum şansımı.Ama anladığıma göre sorun olmaz diyorsunuz webmaster toolsta gerekli ayarları yaptıktan sonra.Yanlışım varsa lütfen düzeltin.Teşekkürler dilekleriniz için :)

Ek Olarak: AZRaeLeM nickli arkadaş çok yardımcı oldu sitesinde paylaştığı yazıyla.Çok teşekkür ediyorum tekrar ona.
Fikri olan varsa yine de belirtirse çok sevinirim.

AZRaeLeM AZRaeLeM WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** Ü**
  • Mesajlar 516
  • Beğeniler 124 / 120
  • Ticaret 11, (%100)
Konu hakkında bildiğim kadarıyla bir yazı yazdım; ihtiyacı olan okuyabilir.
Blogger Altyapılı İngilizce Site Açmak

erekaone erekaone WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** O**
  • Mesajlar 559
  • Beğeniler 172 / 219
  • Ticaret 0, (%0)
Kesinlile ingilizce çalışmanı destekliyorum ancak işin bir tık daha zor olacak çünkü rakip çoook fazla. Ancak iyi bir kategori ve iyi bir çalışma yaparsan neden olmasın.
Soruna gelince eğer blogger tabanlı olacaksa sorun olmaz lokasyon kaldı ki avrupa amerika vs ülkelerde adamlar dehşet hızlı internet kullanıyor. Sorun çıkacağını sanmam.
Bence de wordpress ile daha iyi olur eğer fikir tutacak bir şeyse. O zaman host lokasyonu etkileyebilir ancak CDN ya da avrupa lokasyonlu bir host işini görecektir. CDN olmadan ya da TR lokasyon olursa da o kadar dert olmaz diye düşünüyorum.

• Üyelik 09.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 72
  • Beğeniler 13 / 14
  • Ticaret 1, (%100)
Cevabınız için çok teşekkürler öncelikle.
Site konusunda anahtar kelime aracını kullanarak bir fikir oluştu kafamda.Aranması yüksek,rekabet düşük,tbm ise yüksek bir kelime buldum gibi.Yalnız şu aralar aklımın takıldığı şey,sırf o kelimeye odaklanıp niche tarzı mı gitsem yoksa hem o hem de ona benzer konudaki kelimelerle birlikte o alanda,ama biraz daha genele kayacak bir blog mu olsa diye düşünüyorum.
Bloggeri acemi olduğum için düşünüyorum açıkçası.Herhangi bir masrafı da yok domain harici.En azından başlangıcı bunla yapayım istedim.Sorun olmayacağına sevindim açıkçası.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al