iltekmer adlı üyeden alıntı

Okuyucu kalitesi gittikçe düşüyor. Bunun birçok nedeni bulunmakta. Bilişim dünyasında görsellerin ön plana çıkması ile okuyucu beğendiği görseli daha çok tıklıyor. Bu nedenle bloglardaki ilgi çekici görsel daha çok tık alıyor.
Ayrıca birbirinden alıntılanarak biraz değişiklikle oluşturulmuş binlerce yazı, içerik ve haber bulunmakta. Bu da ziyaretçiyi tekrarı olan haberleri okumaktan sıkmışa benziyor. Okuyucu herşeyden birazdan ziyade bir konuda bir alanda yazılmış özgün blogları takip etmekten hoşlandığını gösteriyor.
Sonuçta hepimiz birer insanız. İnternet dünyasında gezinirken kendi kültürümüze, sosya kültürel, sosya ekonomik yapımıza uygun blogları takip etmekteyiz. Bu da blogların kendini bu bağlamda yeniden yapılandırması gerektiği anlamına geliyor.
Kaliteli br blogun vlog ile desteklendiğinde daha çok kitleye hitap edeceğini düşünüyorum. Bizler kendimizi geliştirdikçe internet araçları da beraberinde gelişecek gibi görünüyor.


Kesinlikle tam anlamıyla katılıyorum.

Ek Olarak:

bilsez adlı üyeden alıntı

Okumanın önemini bilmeyen bir ülkede normal koşullarda da blogdan çok bir şey beklememek lazım. Üstelik, okuma ile izlemenin çok farklı oldugunu bilmeyen bir ülkede belirli bir okuyucuyu yakalamış bloglar sadece istisna olabilir.
Blog, özgün düşüncelerin, belirli bilgi birikiminin ve günlük yaşamın yazıya döküldügü bir paylaşım biçimidir. Bu paylaşım biçimi ile görsellikle yapılan paylaşımın verdigi zevk çok farklıdır. Örnegin şu yazıları kamera karşısında anlatmaya kalksam kısa bir müddet sonra sıkılırsınız ama yazıların dilini anlamaya çalışmanın dahi ayrı bir akıcı tarafı var.
Yıllardır yazılar yazıyorum, bloguma kimse ugramaz ama bu beni asla yazmaktan alıkoymuyor...


Birden ansızın gelen o yazma isteğini biliyorum. Bu tarz yazmayı seven insanların yazılarını okumak gerçekten çok hoşuma gidiyor. Blog adresinizi pm olarak atabilir misiniz? Blogunuzu takip etmek isterim.

Ek Olarak:

narinhosting adlı üyeden alıntı

Blog bence farklı alanlarda çok ilgi görüyor...Mesela gezi blogları ve vloglar ile desteklenmesi.Çok harika birşey..

İnsanlar artık gezmeye merak sardı farklı yerler,şehirler,ülkeler görmek istiyor...Bunların araştırıcısı ve ziyaretçisi çok oluyor haliyle.Hatta blog,vlog (youtube) süper ikili ve bu kesinlikle başkoyulması gereken bir yol.


Bencede her ikisi de birbiri ile uyumlu olabilir. Ama tabi isteyen blog ile isteyen de vlog ile devam etsin. Tamamen zevk meselesi.