Teknik açıdan bir sıkıntı olacağını düşünmemekle birlikte kullanıcı açısından bir çok sıkıntı çıkacak. Hatta uzun vadede çok daha büyük sorunlar oluşuyor. Kişisel fikirlerim şu şekilde.

Senin makalene ulaşan kişi muhtemelen araştırma yapıyordur ve o makaleye ulaşana kadar aynı bilgilerin düzünü, tersini, abuğunu subuğunu okumuştur. Bunları yeterli görmediği için devam etmiş ve senin sitene gelmiştir. Senin sitende de bir göz atarak aynı şeylerin yazdığını anlayacak ve siteni terk edecektir. Bu da sana pek getirisi olmayan bir durumdur.

Bunun dışında bu yazıyı emek verip yazan ilk insanın emeğini çalmak hiç hoş değildir. Kaynak vermeden bu şekilde yaptığımızda içerik ve bilgi üreten kişilerin artık bu yaptıkları güzel işlerden vazgeçmesine sebebiyet veriyoruz. Bakıldığında bunun pek masum bir iş olmadığı aşikar. Halbuki herkes bildiği konularda özgün içerikler üretse ve birbirlerinden alıntıladıklarında kaynak olarak bloglarının linklerini yazsalar, tüm yayıncılar google gözünde çok daha yükseğe çıkar ve hitler daha da artar. Çünkü insanların bir siteye girme hakkı yok. Yani kaynak verdiğinizde sizin sitenize giren kişi aynı zamanda karşı kişinin sitesine de girebilir. Bu karşılıklı bir kazanımdır. Genelde yabancı ülkelerde olan budur.

Bir diğer etkisi de internetin bilgi çöplüğüne dönüşüyor olması. Bu yakın planda sizi etkilemese de uzak planda herkesi etkiliyor. Günümüzde bu tarz spin ve kopya içerikler yüzünden içerik kalitesi oldukça düşük. Bu da kişilerin internet kullanım konforunu düşürüyor. Kaliteli bir kullanım tecrübe edemeyen kişiler ileride kalitesiz işler yapmakta hiç çekinmiyorlar. Yani bu şekilde yaparak, ülke çapında kalitesiz bir internet yayıncılığı dönemi başlamasına olanak sağlıyoruz. Hatta bu iş insanlarımızın hayatlarına kadar yansıyor. Kalite ve sadelik medeniyet ölçüsüdür. Biz bunun uzağındayız. Halbuki köklü medeniyetimiz zariflik, incelik ve kalite ile üst düzey bir medeniyetin temsilcisi olmuşlardı. Şimdi ise yalnızca para odaklı düşünceler aklımızı sarmış durumda.

İyi çalışmalar dilerim. Galiba size patladık :)