Özgünlük sadece yazı yazmakla olan bir durum değil. Öyle olsa kurumsal sitelerin hiçbirinin ilk sıralarda olmaması gerekirdi. Önemli olan yazılan şeyin birilerinin işine yarayıp yaramaması. Aynı şekilde tasarımın akılda kalıcı olması. Ne kadar fazla duyuya hitap ederseniz, o kadar kısa sürede yükselirsiniz.

Türkiye'de eğer bir konudan faydalanan altına kaynağını yazsa, SEO için bu kadar para ödenmesine gerek kalmazdı. Yurt dışında az sayıda içeriği olan birçok site ilk sayfalarda. Çünkü adamın yazdığı birçok sitede kend site linkiyle aktif olarak paylaşılıyor. Sosyal medyadan da ciddi beslendiği için otomatik olarak zaten rakiplerinin önüne geçiyor.

Bir de spam içeriği bizde genelde kopya ya da çöp konularda içerik üretmek zannediyorlar. Özgün yazılan bir içerik de eğer doğru şekilde yazılmaz ve site bütünlüğü içinde tekrarlanan içeriğin fazla olduğu bir duruma gelirse o da aynı şekilde ceza yer.

Siz 730 adet doyurucu olmayan içerik yerine, 1000-2000-5000 kelime oturup uzman olduğunuz bir konuda içerik üretin; o zaman 10'da 1'ine denk gelecek sürede siteniz otorite kazanır. İçinde binlerce içerik olan site, eğer sizin birikiminizi yansıtmıyorsa ziyaretçi zaten sizi bulacaktır.