lostyazilim
tr.link

Hosting Taşıma ve Mail İle İlgili

7 Mesajlar 3.588 Okunma
acebozum
tr.link

MertUslu MertUslu Estağfirullah Kullanıcı
  • Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ademoğlu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 1022
  • Beğeniler 240 / 291
  • Ticaret 3, (%100)
Arkadaşlar merhaba, bir bilgiye ihtiyacım var, şimdi bir kurum Windows Hosting almış, bununla birlikte de hosting'in içindeki mail sistemini kullanmışlar. Şimdi de xxxx@xxxx.com.tr gibisinden mailleri dolu, yeni bir websitesi yapacağım onlara fakat ben wordpress falan kuracağım, yani Linux hosting gerekiyor, şimdi ben hostingi değiştirince mailler de gidecek doğal olarak, bu mailleri kaybetmeden, windows hostingi linux hostingle değiştirmek mümkün müdür ?

wmaraci
reklam

sospas sospas www.mustafasevinc.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Sales and Technical Manager
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1292
  • Beğeniler 356 / 550
  • Ticaret 37, (%100)
OutLook kullanıyorsa yedeklerini arşiv yapabilir. Daha sonra yeni hosting ayarıyla outlook ayarı değiştirilir. Yani kullanıcı outlook üzerinde yedekleme yapıp saklayabilir.
MertUslu

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ademoğlu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 1022
  • Beğeniler 240 / 291
  • Ticaret 3, (%100)

sospas adlı üyeden alıntı

OutLook kullanıyorsa yedeklerini arşiv yapabilir. Daha sonra yeni hosting ayarıyla outlook ayarı değiştirilir. Yani kullanıcı outlook üzerinde yedekleme yapıp saklayabilir.

Hocam onu sorarım, peki ya outlook falan kullanmıyor 2095'den giriyorlarsa ?

Ergin Ergin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek müzisyen/webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 431
  • Beğeniler 47 / 219
  • Ticaret 3, (%100)
Yeni hostinge geçerken nameserver'ları aynen bırakıp sadece A record değişikliği yaparsanız site yeni hostinge yönlendirilir ve mailler eski sistem üzerinden devam eder. Tabi bunun için eski hosttaki mail hesabının kapatılmaması gerekir.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ademoğlu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 1022
  • Beğeniler 240 / 291
  • Ticaret 3, (%100)

Ergin adlı üyeden alıntı

Yeni hostinge geçerken nameserver'ları aynen bırakıp sadece A record değişikliği yaparsanız site yeni hostinge yönlendirilir ve mailler eski sistem üzerinden devam eder. Tabi bunun için eski hosttaki mail hesabının kapatılmaması gerekir.

IHS'den almışlar, hocam yani şimdi ya öteki hostingleri açık kalacak yada olmayacak öyle mi, bir de ns'lerin aynı kalması için aynı yerden almak gerekecek diyorsunuz sanırım, ihs'de linux hosting var mıdır ben göremedim de, bir de bunlar ihsden almışlar, hostingleri Windows hosting gibi görünüyor ama aynı zamanda Linuxu da destekliyor mudur, ben yanlış görmüş olabilirmiyim ?

sospas sospas www.mustafasevinc.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Sales and Technical Manager
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1292
  • Beğeniler 356 / 550
  • Ticaret 37, (%100)
Şu an cPanel kullanıyosanız full backup almalısınız yani. Yeni hostinginizin paneli plesk olucak diyelim.
migrate cpanel to plesk olur. Hosting sağlayıcınız bu işlemi gerçekleştirebilir. Hosting alacağınız yere sormalısınız. Root yetkisinde müdahele gerekebilir.

Yandex mail kullansaydınız keşke. Host değiştirin hiç farketmez di. Bakalım o şekilde devam edin.

Bir çok yöntem mevcut. webmail kullanmıyolardır outlook ayarlanmıştır büyük ihtimal. Genede siz bi sorun. Kullandığınız panelleri de yazarsanız daha net yardımcı olabiliriz.
MertUslu

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ademoğlu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 1022
  • Beğeniler 240 / 291
  • Ticaret 3, (%100)

sospas adlı üyeden alıntı

Şu an cPanel kullanıyosanız full backup almalısınız yani. Yeni hostinginizin paneli plesk olucak diyelim.
migrate cpanel to plesk olur. Hosting sağlayıcınız bu işlemi gerçekleştirebilir. Hosting alacağınız yere sormalısınız. Root yetkisinde müdahele gerekebilir.

Yandex mail kullansaydınız keşke. Host değiştirin hiç farketmez di. Bakalım o şekilde devam edin.

Bir çok yöntem mevcut. webmail kullanmıyolardır outlook ayarlanmıştır büyük ihtimal. Genede siz bi sorun. Kullandığınız panelleri de yazarsanız daha net yardımcı olabiliriz.

Hocam cPanel yok, windows ya, e-destek diye değişik bi panelleri var, daha benim de girme imkanım olmadı içine bilgileri almadım daha, hosting sağlayıcısına söyleyeceğiz sanırım mecbur, yandex mail keşke kullansalardı ben de öyle demiştim ama iş işten geçmiş. teşekkürler :)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al