Burada Emlakçılara itamlarda bulunanlarda , emlakçı olup sahibinden sitesinin yaptığı haksızlıklara karşı çıkanlarda aslında aynı saftalar...
Şimdi mantıkmıdır bir yılda %500lere varan zamlar yapmak? Emlakçı adam 100.000 tl lik bir ev sattığında 3 ile 4 bin arasında bir komisyon alır (toplamda)
kimse demesin bana %3+%3 diye... bu aldığı 3 ile 4 bin arasındaki komisyonun %50si masraflarına gitmektedir.En Kolay örneği ayda min 1000 tl , max 3000 tl bu siteye vermektedir.Daha bunun kirası v.s'sini saymıyorum.Yılda 2 veya 3 ay işler iyi dediğinde 2 ev satar , diğer aylarda 1 ev satsa şükür eder. sabah 9 da dükkanı açar akşam 9da dükkanı kapar.
Şimdi açıkçası eskiden yılda 1000 tl verdiği siteye şuan ayda 1000 tl veren bir emlakçı nasıl olsunda 100.000 tl lik evden 3 ile 4 bin arası komisyon almaya yetinsin.Mecburiyetten ya alıcıdan ya satıcıdan bir kere %3 alacak daha sonra diğer taraftanda %2 yi alacakki bu paraları çıkarsın.
Kimi arkadaşlar yaşadığı şehirlere göre yorum yapıp , burada 1 ev 1milyon tl ama diye yorumlarda bulunabilir.Fakat emin olun yaşadığınız o şehirdeki emlakçılarda her ay 1milyonTL lik ev satamıyordur...Eğer öyle iş yapıyorsa saten bir süre sonra emlakçı olmaz.. veya her ay düzenli 1m'lik satış yapacaksa dükkanının olduğu yer ve kirası en aşağı 10-20bin tl olmalıki bu işi yapabilsin...
İşte sıkıntı burda doğuyor arkadaşlar.İlanların fiyatları girilen ilan ile doğru orantılı olmalı...
Ben Ispartadan 90.000 tl lik ilanada 19 tl veriyorum , adam istanbulda 1m'lik ilanada 19 tl veriyor. Ben %6 komisyon alsam 5400 tl ederken 1m'lik satışı yapan kişi %2 alsa 20bin tl yapıyor...
Buradaki Yukarda konuyu açan ve şikayette bulunan arkadaşta eminimki bu adaletsiz sistemden ötürü şikayette bulunmaktadır...
Arkadaşı tebrik ediyor ve sonuçları 4 gözle bekliyorum.