Wordpress ve diğer sistemleri hiç kullanmadım, bu yüzden onlar için yorum yapamam. 3 yılı aşkındır tamamen Blogger ile çalışıyorum. Tüm sitelerim özel domain'e geçirildi. Şimdiye kadar 15-20 kadar blogger site açtım. Bazıları ile ilgilendim, bazılarını yarım bıraktım. 3 tane Blogger tabanlı sitem var. Bugüne kadar hit kaybı sorunu hiç yaşamadım.

Üç büyük sitemden 2 tanesi günlük 10K ve üzeri tekil hit alıyor. Bu ikisinden bir tanesinin zaman zaman günlük tekil hitinin 50-70K arasında dolandığı da oluyor. Ve bu sitemi azat edeli en az 1,5 yıl oldu. Ayda bir içerik ya girerim ya girmem, ama hiçbir zaman sıralamadan düşmedim. Bütün sitelerim kendi alanında neredeyse en iyileri. Yarım bıraktığım siteler ise sadece içerik eklemeyi bıraktığım için ilerlemedi. Buna rağmen en berbat Blogger sitemden bile aylık 20-30 lira Adsense'den geliyor. Sadece kaliteli dediğim 3 Blogger tabanlı sitemden ise aylık 2-2,5K gibi bir kazanç sağlıyorum.

Bir ara wordpress'e geçmeyi de düşündüm; zira sitelere yatırım yapmak istiyordum. Blogger sitelerin satışı kolay kolay yapılmadığı için wordpress'e geçmek şarttı. Uğraştım, bir wordpress site açtım. Ama ne yaptıysam Blogger'in tadını vermedi. Bir daha da Blogger'dan şaşmadım ve artık şaşmam da.

Benim şahsi fikrime göre Blogger gibisi yok. En büyük dezavantajı ise, site satın almak istediğinizde Blogger tabanlı site bulamıyorsunuz. Onun dışında Blogger al, rahat uyu. Host derdiymiş, sitenin askıya alınmasıymış, hacklenmesiymiş gibi dertlerin hiiç olmaz.

Yazımı bir şiirle sonlandırmak istiyorum :-)

Mutlu ediyorsa azı
Al Blogger yaz yazı
İster her gün yazı gir
İstersen bazı bazı

Host, hack derdin hiç olmaz
Ve de süresi hiç dolmaz
Sen emek ver, bekle bak
Blogger gibisi bulunmaz

Bazı dostlar atmışlar
Blogger'a durmadan
Bire bin bir katmışlar
Belki hiç kullanmadan

Paravanmış, backlinkmiş
Sanki herkese inme inmiş
Bırakın arkadaşlar
SEO'ya yalan sinmiş

Kaliteli içerik
Hep Google'ın gözünde
Gerbelas doğru söyler
Yalan yoktur sözünde

Vesselam...