Merhaba arkadaşlar,

Yine mühendis olan arkadaşlarımızla ortak bazı projeler geliştiriyoruz. Yapacağımız projelerden bazıları genel otomasyon tarzı (Stok,personel,cari,iş takip,ürün satış vb) projelerden oluşuyor. Zaten daha önce bazı yerlere uygulamalar geliştirmiştik. Şimdi bilgi birikimimiz ve teknolojik altyapımızı birleştirmeyi planlıyoruz. Hem web konusunda hem de masaüstü konusunda neredeyse istediğimiz herşeyi yapabiliyoruz (harika sistemler ortaya çıkardık).

Şimdi yeni geliştireceğimiz ve kendi adımıza ufak meblalarla satışa çıkaracağımız sistemleri hangi platform üzerinden geliştireceğimize karar veremedik. Masaüstü konusunda (WPF,c# sql) ileri seviyedeyiz. Web konusunda da ilerinin bir tık altıyız diyebilirim. Programın içerisindeki herşeyin işletmenize uygun olduğu durumda nasıl bir sistem kullanmak sizin tercihiniz olur.

Local sistemde internetten bağımsız bilgisayarlar arası bir yapı mı (1 server bilgisayar ve eğer server bilgisayarınız yoksa normal bir bilgisayarın sunucu olarak çalıştırılması) yoksa bir web sitesi tarzında her yerden erişiminizin olduğu yapı mı. İkisinin de farklı avantajları başka.

Teknik anlamda ikisinde de hiç bir problem yaşamayız. Ancak siz değerli kullanıcıların görüşlerini almanın başlarken iyi bir fikir olacağını düşünüyorum. Piyasada benzer bir sürü proje var fakat ben bizim yapacağımızın daha iyi olacağına inanıyorum. En azından fiyat/performans olarak.

Müşteri gözüyle nasıl bir yapı istersiniz?