Aldığın telefon faturası duruyorsa eğer, faturasını alıp bulunduğun semte bağlı polis karakoluna gidersin, ifade verirsin ve o dosya savcılığa intikal eder. Bu süreyi kestiremiyorum ama sonuçta iş gasp anlamını taşıyor. Telefonun İMEl numarasından bulabilirler, sonra kimin üzerinde çıkarsa yakalanıp savcılığa çıkarılır.

Yaklaşık 1 yıl evvel babamın evinden Notebook'umu çaldılar. Çalan kişi utanarak söylüyorum ki yengemin kardeşi, görgü tanıkları söyledi. Her ne kadar akraba bağı olsa da gidip şahsen dava açtım. Aldığım fatura bilgisi ile ifade verdim. Şahsın olduğunu da söyledim ve yaklaşık 4 ay sonra mahkeme kağıdı gitmiş, Akrabalık bağı olduğu için bireylerin zarar görmemesi için uzlaşmaya gittik ve davamdan vazgeçtim. Bunu ne kadar yapsam da mahkemeye çıkarak hakim karşısında da belirttim.

Benden önce ve sonrasında ise aynı olayları sürdürmüş kendisi 5 yıl 6 ay ceza yemiştir. İstanbul Silivri ceza infaz kurumunda yatıyor. :)

Sizin olay ise buna benzer evet sonuç alınır ama geç ama erken orasını ben bilemem, Geçmiş olsun