Birçok haber kanalında ve bir takım yayın kuruluşlarında hatta aramızda bile konuşuruz ülkemizin insanlarının kitap okumama konusunu.... Bu büyük bir sorun, çünkü okumayan insan açıkça söylemek gerekirse birçok yönden zayıf duruma düşmektedir. Biraz maddi bir konu olacak ancak bir kişinin günlük yemek ücreti 15 TL olarak belirlenmiş yetkili kişiler tarafından bugün. 4 kişilik ve asgari ücret ile geçinmekte olan bir ailenin sadece aylık yemek ücreti 1800 TL tutmaktadır. Bu ücretlere ek olarak ev kirası, faturalar, eğitim, ulaşım, sağlık, eğlence ve diğer ücretler de bulunuyor.
Tüm bu harcamalara ek olarak hobi olarak ve kendini geliştirmek için kitap okumak isteyen kişileri de kitapların fiyatları zorlamaktadır. Bir kitabın ortalama ücreti 30-40-60 TL'ye kadar çıkabilmektedir. Ben sanmıyorum ki kitapların ücreti bu kadar fazla durumdayken insanlar kitap okusunlar, tatile çıksınlar, kendi bakımlarına bütçe ayırabilsin.....
Bu durum hakkında sizlerin düşüncesi neler ? Sizce mümkün müdür, yoksa bunlar bahane mi ? Bir muhabbet konusu olması açısından yazmak istedim :rolleyes: