Biraz kişisel görüşlerimden bahsetmek istiyorum. Bilgisayar kişinin istek ve arzularına göre oluşturulan bir nesnedir. Satan mağazayı kötülemek istemiyorum ama vitrin ile kasanın içi aynı değil. Bununla hep bu şekilde karşılaşıyoruz ne demek istiyorum?

1-Kasa: Sadece demir kap anlamına gelmez. Kasa tüm parçaların üzerinde bulunduğu havalandırma sisteminin iyi olması gereken bir nesnedir. Eğer öyle olmasaydı kasasız sistemlerin daha iyi soğuması gerekirdi. Adamın koyduğu kasa 300W ve yıprandıkça power ileriye dönük size yetmeyecektir

2-Ekran kartı: 4 değil 40 gb ta olsa 128 bit ekran kartına para vermem. Yani ne demek istiyorum Kart dediğin 256 bit ve ddr5 olur isterse 1 gb olsun. Oyunların %80 ı 1 gb kartın tamamını zaten kullanamıyor bile

3-HDD bu sizin ihtiyaçlarınıza bağlı 500 yeter diyorsunuz fakat oyun makinası almak istiyorsunuz ama ihtiyaçlarınızı tam olarak bilmiyorsunuz diye düşünüyorum. 1 Tb başlangıç için ideal çünkü 500 ile 1 arasında 20 tl 50 tl arası fark olur.

4- Ram 1333 mhz ram yeterli fakat daha şık 1600 mz tek slot soğutmalı kingston 8 gb daha iyi olur diye düşünüyorum.

5-SSD: ssd nin adı bile geçmemiş bu bilgisayarda. Fakat işletim sistemi olarak kullanılabilecek küçük boyutlu bir ssd artık şart diyebilirim.

Ve 1 ay kadar önce yakın bir dostuma dizmiş olduğum bir makina var elimde. Sana onu tavsiye edebilirim belki aradığın fiyatların biraz üzerindedir. ama işlemci ve ekran kartı sabit kalsın diğer monitor kulaklık hdd ssd ve anakart vs parçaları değiştirerek fiyatla oynama yapabilirsin.

Son not: Vatan fiyatları baz alınmıştır ve şu an ki fiyatlarını bilmiyorum sadece ortalama bir fikir olsun diye resmini atıyorum. Bilirsiniz vatan da piyasadan yüksek fiyatlara satar. Biz bu makinayı 2600 civarı halledebiliyorduk mesela