Belli başlı teknoloji firmalarının hem sitelerini hem de youtube kanallarını takip ediyorum. SDN, DH, Teknolojioku, Technopat, HWP, Scroll gibi... Bu firmaların bana göre en büyük eksikleri teknolojiyi tablet ve telefonlardan ibaret sanmaları. Sürekli olarak telefonların pil testi, fotoğraf testi, sentetik testleri yapılıp duruyor. Evet telefonların çok takipçisi var ve videolar da çok izleniyor ama teknoloji farklı sektörlerde de ilerliyor. Fotoğraf makinesi, drone, quadcopter, bileklik, kulaklık, klavye, mouse, power bank, saat, beyaz eşya (bu pek mümkün değil ama elektrikli süpürge çok aranır), aksiyon kamerası, teknolojik oyuncaklar (kumandalı araba gibi), araç içi kamera, mikrofon, bisiklet, soğutucu, laptop masası gibi incelenecek yüzlerce teknolojik alet var.

Youtube'da örneklerini sıraladığım aletlerin incelemelerini yapanlar ya Hindistanlı ya Alman ya da Amerika kıtasından bir yerden. Ruslar bile bizden çok inceleme yapıyor :) Aslında bahsettiğim cihazları biz de kullanıyoruz ama nedense tecrübelerimizi paylaşmıyoruz.

Bence bu alanda açılacak bir youtube kanalı kesinlikle tutacaktır. Benim tarifime uygun yayın yapan bildiğim kadarıyla (Türkçe) İsa Sarı ve China Gadgets TR var. İngilizce ise sürüyle. Bunun nedeni adamların aldıkları ürünü hemen profesyonel şekilde kameraya alıp youtube'da yayınlaması. Mesela bu arkadaş laptop soğutucu almış ve hemen testlerini yayınlamış. Merak edenler için çok daha fazlası kanalında mevcut.

[M]https://www.youtube.com/watch?v=W7ipETywbV4
[/M]

Bu incelemeler sayesinde farklı ürünler tanımış olacağız, Türkçe kaynak sayısı artacak, ve izlenmeler üzerinden gelir elde edeceğiz. Ürünleri Amazon ve Gearbest siteleri üzerinden uygun fiyata satın alarak inceleyebilir veya incelemek üzere ücretsiz göndermelerini sağlayabilirsiniz.

Bu fikri kendim mutlaka hayata geçireceğim. Yalnız kalmayayım daha çok olalım istedim :)

İyi forumlar.