İnternetin gizli sokağı Deep Web
Kişisel sunucular kullanılarak her kullanıcının erişimine açık olmayan, özel ağlarda varlığının sürdüren web sitelerinin bulunduğu, bilinen internet ortamından çok daha farklı bir ortamdır deep web. Bidiğimiz Google ve Yahoo gibi arama motorları ile sörf yaparak bu platformda her türlü veriye ulaşabileceğiniz düşüncesini taşıyorsanız büyük bir yanılgı içerisindesiniz demektir demektir.
Deep Web’e Google gibi bilinen arama motorları ile erişim sağlamanızın mümkünatı yoktur. Bu alanda bulunan sitelerin tamamı, kullanıcı güvenliğinin oluşturulmaması ve suç kapsamında içerikler barındırması nedeniyle arama motorları tarafından indekslenmez. Zaten onlarda indekslenmek istemez.
İndex almayan Deep Web adı buradan gelir. Tüm iterneti bir buz dağı olarak düşünürsek, buzdağının en dipte görünmeyen yüzü diyebileceğimiz Deep Web’de bulunan içerikler, normal internet ortamıyla karşılaştırıldığında kat kat fazladır. Arama motorları ile erişilebilir web üzerindeki sosyal medya platformları, haber siteleri, bloglar, film, dizi ve oyun siteleri ile aklınıza gelebilecek hertürlü içeriklerin toplamı internetteki tüm içeriğin sadece %4 kadarını kapsamaktadır. Geriye kalan herşey internetin gizli sokağı Deep Web’de mevcuttur.
Deep Web’e Nasıl Girilir ?
Bu gizli sokağa erişmek için Deep Web’e özel tarayıcılar kullanılması gerekmektedir. Bunun en popüler yolu da Tor Browser tarayıcısını kurmanız ve bu tarayıcı üzerinden giriş yapmanızdır. Tor, sürekli ve anlık olarak bulunduğunuz konumu değiştirip, bulunduğunuz konumdan çok daha farklı konumlardan giriş yapıyormuş gibi gösterir. Tor ile erişim sağladığınızda tüm sitelerin “.onion” uzantısına sahip olduğunu göreceksiniz. Bunlara ulaşabilmek için de bazı liste sitelere girmeniz gerekecektir. Bilinen standart domainler ve url’ler burada yer almaz. Bunların yerine“asdasddsa123.onion” gibi site url’leri vardır. Deep Web’e giriş yapanların ilk uğrak yeri, bu gizli sokağın Wikipedia’sı niteliğindeki Hiddenwiki’dir. Hiddenwiki.org adresinden girdiğinizde bu dünyanın gizemlerine ilişkin bilgiler bulabilirsiniz.
Deep Web’e girmek suç mudur?
Tor Browser aracılığıyla Deep Web’e erişmek herhangi bir suç teşkil etmez. Unutmayın erişim legal olsa da neredeyse tamamının illegal bir ortamda olduğunu da açıkça belirtmek gerekir.
İnternetin bilinenin de, yani yüzeyindeki bilgilere erişim kolaydır, ancak derinliklerinde neler olduğunu asla bilemezsiniz. Deep Web‘e de erişimin zor olduğu, fakat çok değerli ve önemli bilgilerin bulunduğu bir dünya olduğu söylenmektedir. Burada bulunan tüm siteler kişisel sunucularda olduğu için denetim, kontrol ya da takip olmadığından sayısız içerikle karşılaşabilirsiniz.
Deep Web’e Genelde Kimler Giriyor?
İnternetin gizli sokağı Deep Web’de hackerlar, bilim insanları, uyuşturucu satıcıları ve tüccarları, katiller, fizikçiler, siyasi aktivistler, hükümetler, polis ve ajan gibi güvenlik birimleri, sapıklar, teröristler, kaçakçılar ve bunun gibi daha birçok mecraya rastlamak muhtemel. Polis ve ajan gibi güvenlik birimleri satıcı ve alıcı kılığında burada kolgeziyor.
Bu ortamda istedğiniz bir şeyi bir hırsıza çaldırabilir, sahte pasaport, ehliyet ve vize işlemleri gerçekleştirebilmeniz mümkündür. Hafif silahların yanı sıra ağır ve özel yapım silahların da burada satıldığını görebilirsiniz. Deep Web’de bulunan hacker’lar sosyal medya hesaplarını hacklemekte, siber hırsızlar da çalıntı kart bilgilerini burada satışa çıkarmaktadır.
Deep Web Para Birimi Bitcoin
Bir kara para aklama ortamı olan Deep Web/Dark Web’in para birimi de (BTC) Bitcoin’dir.
Geçmişi Deep Web’den daha eskiye dayanan Bitcoin, 2014’te dijital dünyada en fazla ses getiren unsurların başında yeraldı. Değeri bir anda 1000 dolardan yukarı çıkan Bitcoin (BTC) tüm dünyada gözleri üzerine çekti. Bu para biriminin Deep Web’in para birimi olarak anılmasının nedeni ise, burada bulunan Silkroad gibi alışveriş sitelerinde ödeme yaparken bu para biriminin kullanılmasıdır. Ticareti kanunen yasak olan çeşitli alışveriş Bitcoin ile gerçekleştiriliyor. İnternet piyasasında Litecoin ve Dogecoin gibi alt para birimleri de mevcuttur.
Web Katmanları
İnternet, belirli terminaller arası iletişim ve veri aktarımıdır, bir bilgi depolama sistemi değildir. Deep Web ve şu anda içinde olunan standart web’in erişilebilirliğine göre katmanları şu şekildedir;
Surface Web – 1. Katman
Özel bir tarayıcı kullanılmaksızın sosyal medya, siteler ve bloglar gibi pek çok siteye Google, Yahoo gibi standart arama motorlarıyla erişim sağlanabilen web’tir.
Bergie Web – 2. Katman
Standart arama motorları tarafından erişime açık olmayan web içerikleridir. FTP serverlar, arama motorlar tarafından indekslenmeyen yetişkinlere adult siteler Bergie seviyesindedir.
Deep Web – 3. Katman
Bu katmandan itibaren Proxy kullanılması şarttır. Seviye 3 proxy seviyesi ve Tor seviyesi olarak iki bölüme ayrılır. Proxy ile erişim sağlanabilen siteler, .onion uzantısı olmayan ancak tarayıcılar tarafından engellenmiş, illegal içerikli her çeşit sitenin bulunduğu alandır.
Tor katmanı ile Deep Web‘in sınırlarına gelinmiş demektir. Burada mevcut olan siteler .onion uzantılı olup kişisel sunucularda varlığını sürdürmektedir. Sadece dizinler aracılığıyla yönlendirme yolunu izleyerek erişim sağlanabilen sitelerin içerikleri söylentilere göre; hacklenmiş sunucu verileri, data tüccarları, devletlerin gizli dökümanları, wikileaks belgeleri, satılan devlet sırları, terör örgütlerinin bilgi ve belgeleri, silah ve bomba eğitimleri, istihbarat bilgileri, illegal bilimsel araştırmalar, shell network, assembly programcıları, profesyonel hackerlar, microsoft’un gizli ağ bilgileri ve buna benzer pek çok site burada bulunur. Bu sitelerin hepsi kişisel sunucularda barındırılır ve html kodlama ile hazırlanmışlardır.
Charter Web – 4. Katman
Charter Web katmanını da 2 grupta inceleyebiliriz. Tor ile erişim sağlanabilen ilk aşamada Hiddenwiki gibi diğer dizin siteleri üstünden erişemeyeceğiniz sitelere erişim sağlanır. Bu tür sitelerin içerikleri iddialara göre şirketlerin piyasa bilgileri ve gizli belgeleri, şikeli bahis sonuçları, silah kaçakçıları, tank ve füze savunma sistemlerinin satışı, yayımlanması yasak filmler, videolar, kitaplar ve müzikler, yüksek derece casuslar, gizli ses kayıtları, paralı askerler, ordular, özel timler, kara kutular, sapkın adult içerikler, siyasetçilerin seks görüntüleri, gizli wikileaks ansiklopedileri, insan ticareti, uyuşturucu ticareti, yasak kimyasal ve ilaç ticareti, kan ticareti, çocuk ****oları, yamyam ve vampirler, yasal olmayan insanlı deneyler için denek arayışı.
Buradan sonra artık Tor Browser da işe yararlığını yitirecektir. Bundan sonrasına giriş yapmak için ihtiyacınız olan bir web tarayıcısı değil, özel bazı cihazlar gerektiren kapalı sistemlerdir. Charter web seviyesine sadece belirli router cihazlar ile erişim sağlamak mümkündür. Çok az kişinin erişim sağlayabildiği closed shell system seviyesine de ancak bazı özel cihazlar kullanılarak girilebilmektedir. Bu cihazlara sahip olmak da çok kolay değildir.
Closed shell system (kapalı sistem) – 5. Katman
Bu seviyede sitelerin url uzantılar“.clos” şeklinde olur. Wikileaks belgeleri de bu seviyeden çıkmıştır ve bu belgelerin kapalı sistemde toplanıp düzenlendiği, daha sonra da üst katmanlara ulaştırıldığı belirtilmektedir. Wikileaks’in kurucusu olan Julian Assange, Dark web için önemli bir kişidir.
Kapalı sistemde yapay zekalı ölüm makinelerinden, kayıp ada Atlantis’in konumu, Tesla projeleri, yapay zeka işlemcileri, kristalize güç kontrolörleri, hava durumunu değiştiren cihazlar, gizli HAARP projeleri, masonlar, illuminati, gizli algoritmalar, global terör ve cinayet ağları, global uyuşturucu ve insan ticareti ağı, süper bilgisayarlar ve çok özel motorların plan ve projeleri gibi bilgiler bu seviyededir.
Daha derinler…
Adını Dünya’nın en derin çukurundan alan ve Dark web’in en derinleri olduğu söylenen bu seviye hakkında pek çok iddia mevcuttur. Henüz ulaşılamayan bu seviye için günümüz bilgisayar teknolojileri yeterli değildir. Bu seviyeye ancak kuantum bilgisayarlar aracılığıula erişim sağlanacağı söylenmektedir. Bir gün eğer ulaşılırsa internette ki savaşın sona ereceğinden bahsedilir.
6. Katman
Deep Web dünyasının en tehlikeli katmanı olduğu söylenir.
The fog/Virüs Soup – 7. Katman
Şuan sadece teorilerde varlığını sürdüren bu katman hakkında çok az bilgi vardır bir savaş bölgesi olarak isimlendirilmektedir.
The Primarch System – 8. Katman
Tüm internetin en son noktasında bulunan katmanıdır. Hiç bir kişi, kuruluş ya da devlet organizasyonunun bilmediği bir Primarch system tarafından kontrolü sağlanır. Tepkisiz bir seviye olduğu ve internet dünyasına değiştirilmesi mümkün olmayan komutlar yolladığından bahsedilir.
www.todaystechno.com