Kredi çekmek için en kesin sonuç bir memurun kefil olması yada 6 ay düzenli SSK ödemelerinin yatırılıyor olmasıdır.
Bunun harici tefeci hariç 10 bin lirayı bulmanız zordur.
Bunun harici tefeci hariç 10 bin lirayı bulmanız zordur.
Tefeciden bahseden arkadaşların hayat tecrübesi ve dünyadan haberdarlığı kesinlikle ama kesinlikle yok....
Yok öyle tefeciye gidiyorsun sana yüksek faizle senetle para veriyor, geçti o günler, bankanın kredi vermediği adama tefeci ancak ipotek karşılığı para verir, ki zaten ipotek edeceğiniz bir malınız var ise bankadan da alabilirsiniz.
Tefecilik nerede ise öldü yok öyle bir meslek artık... Kendini garantiye almadan kimse kimseye yüksek faizle bile olsa para vermiyor.
Yok öyle tefeciye gidiyorsun sana yüksek faizle senetle para veriyor, geçti o günler, bankanın kredi vermediği adama tefeci ancak ipotek karşılığı para verir, ki zaten ipotek edeceğiniz bir malınız var ise bankadan da alabilirsiniz.
Tefecilik nerede ise öldü yok öyle bir meslek artık... Kendini garantiye almadan kimse kimseye yüksek faizle bile olsa para vermiyor.
Hepinize cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Ayrıca ;
Hocam o konuyu da düşündüm. Ankara'da açık senet karşılığı veriyorlar tefede. Silah dayasalar kafama girmem o işe.
Şimdilik kafama yatan bir arkadaşımın dediği yöntem var. Faturalı hatta telefon alınabiliyormuş. Orada da 10bine rahat 2.5 zararımız olacak. Tabii olayı araştırmadım daha kafadan bu rakamı söylüyorum. Onun dışında bankalarla aram iyi kartları düzenli ve borcun tamamını yatırdım. Bugün halkbank ile görüştüm şubeye çağırdılar yarın uğrayacağım bakalım nolcak.
Sonuçta bankacılarda kravatlı tefeci değiller mi?