Merhaba arkadaşlar
Bu makalemde sizlere Google Botlarından biri olan FreshBot’un önemini anlatmaya çalışacağım.
Öncelikle Google Botlarının ne yaptığını açıklayalım:
Google Botları, Dünyadaki web sitelerini, sayfalarını herşeyini tarar ve veri tabanına kaydeder. Daha sonra indexleme işlemi gerçekleşir yani bu sayfaları arama sonuçlarına ekler.
Google Botlarının önemi saymakla bitmez, eğer sitenize Google Bot gelmiyorsa indexlenmemenizde doğaldır.
Google Bot nasıl gelir?
Özgün içerik, yoğun hit, yararlı ve kaliteli içerik, sitenize herkesin başka sitelerden link vermesi sonucu Google Bot sitenizde sürekli dolaşarak sayfalarınızı en hızlı şekilde tarar ve indexler.
Peki bunlar bizim sitemizde yoksa ne yapacağız?
Hızlı indexlenmek için bazı Ping servisleri mevcut:
www.pingler.com (En iyisi)
www.googlepinger.com
www.ping.fm
www.pingomatic.com
www.autopinger.com gibi siteler bulunmaktadır. Bu sitelere girerek içeriğinizi Pingleterek Google’a haber verebilirsiniz. Bu işlemi yaptığınızda Google Bot saniyeler içinde sitenize gelecektir.
Peki bu FreshBot ne yapıyor ve bize yararı nedir?
Çoğu SEO Danışmanı meslektaşım bu olayı biliyordur, sitelerin Google Bot tarafından sürekli takip edilmesi, ve içeriğinin dakikalar içerisinde indexlenmesi. En önemli olan şey ise sitenizin 10-16 DK. gibi zaman aralıklarında güncellenmesi.
Bu FreshBot bize uğrar mı? diye soracak olursanız, çok çalışmanız gerek. Hemde çok… FreshBot gerçekten kaliteli sitelere uğrar ve rakiplerinizin bir adım önüne geçersiniz.
FreshBot’un uğradığı siteler hangileri? içlerinde Türk siteler ve forumlar var mı?
Elbette var, başlıcalarını sayalım:
Haber sitesi olarak:
www.cnn.com
www.bbc.co.uk
www.news.google.com - www.news.google.com.tr
www.tr.yahoo.com
www.ekolay.net
www.haberturk.com
www.hurriyet.com.tr
Forum sitesi olarak:
www.forumgercek.com
www.forum-ozledim.net
http://forum.shiftdelete.net
www.fulldonanim.com
Webmaster Forumu olarak:
www.webmastersitesi.com/index.php
www.***.net/index.php
www.fuub.net/index.php
www.forum.iyinet.com
FreshBot’un sıklıkla uğradığı sitelerdir. Webmaster Forumları arasında özellikle iyinete çok sıklıkla uğramakta ve sürekli güncellemektedir. Haber siteleri arasında ise en çok cnn.com ‘a uğramakta ve güncellemektedir.
FreshBot’u sitemize nasıl getiririz?
Site içi optimizasyon teknikleriyle, çok fazla içerik açılması sitenin sürekli güncel kalması, sitenizin bir SEO Hosting’de barınması, ve çok yoğun hitler almanız FreshBot’u sitenize getirebilir ve sıklıkla uğramasını sağlayabilir. Domainin yaşlı bir domain olmasıda FreshBot’un gelmesine faktör olabilir.
FreshBot’un görevini gösterelim:
Önceden benim bir diğer sitemede FreshBot uğrardı ve siteyi göründüğü gibi dakikalar içerisinde sürekli güncellerdi. Açılan konular anında indexlenirdi.
Şimdi FreshBot getirmeye yönelik çalışmalar yapacağım. bu şekilde ağırlıklı çalışmalara başlayacağım, inşallah iyi sonuçlar alacağız. FreshBot getirme konusunda hepinize başarılar diliyorum.
Makale yazan: Emre B.
Yazılan site: www.vbulletinworld.com - www.seoengine.gen.tr
Makale tarihi: 08.02.2012
Makale alıntı değildir.
Kaynak: http://www.vbulletinworld.com/google-botlari-freshbotun-onemi-11306.html - http://www.seoengine.gen.tr/google-botlari-freshbotun-surekli-guncellenme-onemi/
Yakında bu konu hakkında bir videolu anlatımda yapmayı düşünüyorum. :)