LikeSend adlı üyeden alıntı

Hocam Türkiye içinde paypalın bir değeri yok, 500 bin alternatif var bankasıydı aracısıydı vs. ama yurtdışına çalışanlar eşekten düşmüşe döndü. Paypal ödemeli satış yapanlar aynı şekilde freelancerlar aynı şekilde. Yani bir çok kişinin sandığından çok daha fazla etkiledi bu olay. Amaç yurtdışı ile olan işleri devam ettirebilmek yol açmak.

Ben bu niyetle gitmedim, zaten 9 günlük bir gezi planımız vardı ama oradayken eş dost akraba ile bunun yollarına da bakayım dedim, bu şekilde kolayca aşmanın mümkün olduğunu gördüm. Sordum araştırdım öğrendim bağlantıları buldum. İşine yarayacak olana yardımcı olurum ücrette almam, hem bu nefret ettiğim sistemin bir engelinin aşılmasına katkım olur hem de o ülkede soydaş/dindaş insanların 3-5 kuruş kazanmalarına vesile olurum. Her iki taraf da kazanmasını istediğim taraflar yani :)

Eğer bankaya oralara gitmeden hesap+ikametgah+paypal açmanın yöntemini bulsaydım bunu da ticarete döküp kendim de kazanç sağlamayı planlamıştım ama bu şekilden başkası mümkün olmuyormuş .


Anladım, açıkladığınız için çok teşekkürler. Zaman zaman ben de grafik işlerimin ücretleri PayPal ile alıyorum, o parayla D&R'dan kitap falan alıyordum kendime, beni de oldukça üzdü kapanması :)