Enteresan cevaplar okudum :)
Sayısını hatırlamayacağım kadar insanlara vBulletin desteği verdim veriyorum. Bunların %10'u lisanslı diğerleri lisanssız kullanıcılardan oluşmakta. vBulletinin hakkınızda dava açması gibi bir olay söz konusu değil çünkü Türkiye'de temsilcilikleri yok.
vBulletini lisanssız olarak kullanacak arkadaşlara bir kaç öneri vermek gerekirse..
1-) Temiz dosya bulun veya kurulumu bu işten anlayan birilerine yaptırın. Yoksa hiç bulaşmayın.
2-) vBulletin 3 yerine 4 versiyonuna yönelin ki bunu ben değil google'ın kendisi vbulletin 3 kullanan site sahiplerin mail atarak gösterdi. Yok ben 3 kullanmak istiyorum diyen arkadaşlar, vbulletin 3 üzerinde bazı ciddi çalışmalar yapması gerekir.
3-) vBulletin 5 versiyonunu önermiyorum sorunlarının çözümü zor, eklenti neredeyse yok denecek kadar az. Desteği kendi sitesi dışında bulmanızda zor.
Lisanslı kullanıcılarla lisansız kullanıcılar arasındaki en belirgin özellik sistemde oluşan açıklara anında yamalarla müdahale etmesidir. Dikkat ettiyseniz patch level 1, patch level 2, patch level 3 şeklinde yamalar yayınlanır. Ben bu açıkların vBulletin tarafından oluşturulduğuna eminim lisanslı kullanıcılar bu yamaları yüklerken, lisanssız kullanıcılar açıkların hedefi haline geliyor ve bu sayede lisans alımına yönelmek durumunda kalıyorlar vBulletinin ticaret anlayışı bu. Nedense hep site büyüdükten sonra kapılar çalınır. Çünkü büyüyen site lisansı almak için farklı alanlara yönelmek istemez.
Eğer paranız yok ise ve sağlam null kurulumu yaptırabiliyorsanız yaptırabilirsiniz bir sıkıntı yok. Ama projeniz tutar siteniz günün birinde büyür ise uygun lisans arayışına başlayabilirsiniz. :)