lostyazilim

vBulletin hakkında bilgi rica ediyorum.

30 Mesajlar 4.229 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

ismail03 ismail03 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Ameliyathane Hemşiresi
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad I** Ç**
  • Mesajlar 2633
  • Beğeniler 344 / 487
  • Ticaret 12, (%100)

Lim10Ata adlı üyeden alıntı

Hocam bazı arkadaşlar ceza alırsınız felan diyor vBulletin'in Türkiye de şubesi yoktur hiçbir hukuki işlem olmaz şikayet halinde hosting firmanıza mail atarlar onlar gerekli işlemi yapar.Eğer hosting firmanız da sizle iletişim haline geçerse yedeğinizi verirler silersiniz başka bir firmaya taşırsınız :)

Lim10Ata adlı üyeden alıntı

Sourtimes çoğu firma müdahale bile etmiyor bakabilirsin o kadar çok arkadaşım kullanıyor ki ilk aşamada sonra lisansa geçiyorlar.

@ismail03 xenforo hakkında herhangi bir bilgim yok fakat vBulletin'in dava açtığına hiç rastlamadım internette de şubesi olmadığına rastlarsınız bu bir.İkinci olarak null sürümü güvenli diye bir sözüm yok yazımı iyi okursanız fakat iyi bir temizlemeden sonra null vBulletin kullanılabilir.Kimse de size keriz demiyor dikkat ederseniz 5 yıldır vBulletin kullanıyorum insanlar deneme amaçlı null olarak başlıyor ardından lisanslı sürüme geçiyor.Örneğin Forumexe ki Rahmetli Emin abim bu işte baya bilgilidir forumexe kurucusu bu işte olan herkes bilir onun bilgisiyle konuşuyorum.vBulletin Türkiye de dava açmaz yer sağlayıcına mail yollar veritabanın silinir.

200 bin üyeye kadar Forumexe gibi nice forumların null devam ettiğini varsayarsak senin durumun bana biraz saçma geliyor.İnsanlar ilk önce deneme amaçlı null kullanabilir arındırılmış şekilde size keriz diyen yok yani :)

Ek Olarak: ismail03 Sourtimes

ne diyim bilmiyorum ki kullanın :) ceza yiyince görüşürüz benim sicilim önemli 140$-250$için adıma dava açılmasını/Adli sicil kaydında Dava numarası görünmesini istemem anlatsamda yine devam edilecek devam edin

wmaraci
reklam

netr0n netr0n WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Mühendis / Coder
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 32
  • Beğeniler 20 / 30
  • Ticaret 0, (%0)
Enteresan cevaplar okudum :)

Sayısını hatırlamayacağım kadar insanlara vBulletin desteği verdim veriyorum. Bunların %10'u lisanslı diğerleri lisanssız kullanıcılardan oluşmakta. vBulletinin hakkınızda dava açması gibi bir olay söz konusu değil çünkü Türkiye'de temsilcilikleri yok.

vBulletini lisanssız olarak kullanacak arkadaşlara bir kaç öneri vermek gerekirse..

1-) Temiz dosya bulun veya kurulumu bu işten anlayan birilerine yaptırın. Yoksa hiç bulaşmayın.

2-) vBulletin 3 yerine 4 versiyonuna yönelin ki bunu ben değil google'ın kendisi vbulletin 3 kullanan site sahiplerin mail atarak gösterdi. Yok ben 3 kullanmak istiyorum diyen arkadaşlar, vbulletin 3 üzerinde bazı ciddi çalışmalar yapması gerekir.

3-) vBulletin 5 versiyonunu önermiyorum sorunlarının çözümü zor, eklenti neredeyse yok denecek kadar az. Desteği kendi sitesi dışında bulmanızda zor.

Lisanslı kullanıcılarla lisansız kullanıcılar arasındaki en belirgin özellik sistemde oluşan açıklara anında yamalarla müdahale etmesidir. Dikkat ettiyseniz patch level 1, patch level 2, patch level 3 şeklinde yamalar yayınlanır. Ben bu açıkların vBulletin tarafından oluşturulduğuna eminim lisanslı kullanıcılar bu yamaları yüklerken, lisanssız kullanıcılar açıkların hedefi haline geliyor ve bu sayede lisans alımına yönelmek durumunda kalıyorlar vBulletinin ticaret anlayışı bu. Nedense hep site büyüdükten sonra kapılar çalınır. Çünkü büyüyen site lisansı almak için farklı alanlara yönelmek istemez.

Eğer paranız yok ise ve sağlam null kurulumu yaptırabiliyorsanız yaptırabilirsiniz bir sıkıntı yok. Ama projeniz tutar siteniz günün birinde büyür ise uygun lisans arayışına başlayabilirsiniz. :)
Regex Lim10Ata

kişi bu mesajı beğendi.

ayazbey ayazbey Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek GİRİŞİMCİ CEO
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad K** Y**
  • Mesajlar 499
  • Beğeniler 27 / 64
  • Ticaret 0, (%0)
netr0n Hocam temiz dosyalı bir null yollayabilirmisiniz buradan diğer arkadaşlarda faydalanabilir.

• Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad I** Ç**
  • Mesajlar 2633
  • Beğeniler 344 / 487
  • Ticaret 12, (%100)

netr0n adlı üyeden alıntı

Sayısını hatırlamayacağım kadar insanlara vBulletin desteği verdim veriyorum. Bunların %10'u lisanslı diğerleri lisanssız kullanıcılardan oluşmakta. vBulletinin hakkınızda dava açması gibi bir olay söz konusu değil çünkü Türkiye'de temsilcilikleri yok.

vBulletini lisanssız olarak kullanacak arkadaşlara bir kaç öneri vermek gerekirse..

1-) Temiz dosya bulun veya kurulumu bu işten anlayan birilerine yaptırın. Yoksa hiç bulaşmayın.

2-) vBulletin 3 yerine 4 versiyonuna yönelin ki bunu ben değil google'ın kendisi vbulletin 3 kullanan site sahiplerin mail atarak gösterdi. Yok ben 3 kullanmak istiyorum diyen arkadaşlar, vbulletin 3 üzerinde bazı ciddi çalışmalar yapması gerekir.

3-) vBulletin 5 versiyonunu önermiyorum sorunlarının çözümü zor, eklenti neredeyse yok denecek kadar az. Desteği kendi sitesi dışında bulmanızda zor.

Lisanslı kullanıcılarla lisansız kullanıcılar arasındaki en belirgin özellik sistemde oluşan açıklara anında yamalarla müdahale etmesidir. Dikkat ettiyseniz patch level 1, patch level 2, patch level 3 şeklinde yamalar yayınlanır. Ben bu açıkların vBulletin tarafından oluşturulduğuna eminim lisanslı kullanıcılar bu yamaları yüklerken, lisanssız kullanıcılar açıkların hedefi haline geliyor ve bu sayede lisans alımına yönelmek durumunda kalıyorlar vBulletinin ticaret anlayışı bu. Nedense hep site büyüdükten sonra kapılar çalınır. Çünkü büyüyen site lisansı almak için farklı alanlara yönelmek istemez.

Eğer paranız yok ise ve sağlam null kurulumu yaptırabiliyorsanız yaptırabilirsiniz bir sıkıntı yok. Ama projeniz tutar siteniz günün birinde büyür ise uygun lisans arayışına başlayabilirsiniz. :)

Hocam ben websultanda bi aWebmaster sitesi açan arkadaşın sitesinde null kullandığını biliyordum 1 ay içinde sitesi tuttu giriş çıkışlar iyiydi 1 ay sonra Adli süreç başlıklı bir yazı gördüm gözlerimle görmesem haklısınız derim kişide belirtti zaten lisanssız kullanım sornunda bi kaç sıkıntı var diye

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 20.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek GİRİŞİMCİ CEO
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad K** Y**
  • Mesajlar 499
  • Beğeniler 27 / 64
  • Ticaret 0, (%0)
ismail03 en iyisi kullanmamak ozaman :)

• Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad I** Ç**
  • Mesajlar 2633
  • Beğeniler 344 / 487
  • Ticaret 12, (%100)
ayazbey hocam sizin iyiliğiniz için yoksa Vbullettin lisans aldırdım diye komisyon vermiyor.Sorun yoksa banane her koyun kendi bacağından asılır :)

• Üyelik 20.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek GİRİŞİMCİ CEO
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad K** Y**
  • Mesajlar 499
  • Beğeniler 27 / 64
  • Ticaret 0, (%0)
ismail03 eyw teşekkürler.

-Yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Lim10Ata

kişi bu mesajı beğendi.

Lim10Ata Lim10Ata Müsait Kullanıcı
  • Üyelik 21.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Web Tasarımcı
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad R** K**
  • Mesajlar 1152
  • Beğeniler 312 / 314
  • Ticaret 42, (%100)

Sonunda benim demek istediğimi tam açıklayan biri hatta Ladezs hocamın arındırılmış yayınladığı bir sürüm vardı.Hatta 4.2.3 güncellemesinide alıyodu.

Regex Regex SEO & Law Consultant Kullanıcı
  • Üyelik 27.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Avukat
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 846
  • Beğeniler 256 / 527
  • Ticaret 106, (%100)

Merhaba,

Aynı sizin gibi 10 yıldır vBulletin ile iç içeyim ve şu an Türkiye'nin en kaliteli vBulletin destek platformlarından birinde yönetici olarak bulunmaktayım.

Yazdıklarınızın tümüne katılıyorum, vBulletin 4 önerisi hariç. Google'ın gönderdiği uyarı bildirimine rağmen bence hâlâ vB 4, vBulletin 3'ün yerini tutamaz. Buna örnek olarak ***, WM Aracı gibi öncü webmaster forumlarını; FrmTR gibi öncü genel forumları verebiliriz ve hiçbiri vBulletin 4'e upgrade yapmamıştır.

İkinci maddede belirttiğiniz vBulletin 3 çalışmaları konusundaki değerli fikirlerinizi de okumak isterim. Nedir mesela? Ben başlayayım; öncelikle Default Style veya özel yapım bir temanın Twitter Bootstrap ile responsive hâle getirilmesi gerekmektedir. Sizin bu maddedeki kapsamlı çalışmalara ilişkin düşüncelerinizi de okumayı isterim.

Ek olarak; konuda okuduğum en mantıklı yorum, yine sizin iletinizdi. Yeni başlayan kullanıcılara yol gösterici olduğu için teşekkür ederim.
netr0n

kişi bu mesajı beğendi.

netr0n netr0n WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Mühendis / Coder
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 32
  • Beğeniler 20 / 30
  • Ticaret 0, (%0)
Sourtimes merhabalar.

vBulletin 4 her bakımdan vbulletin 3'den iyidir. Frmtr, *** gibi siteler radikal bir değişiklik olmaması adına mevcut sistem üzerinden gerekli ayarlamalarını yaptılar. Yapmak durumundalar da vbulletin 3 iyileştirmeleri yapılmadan yola devam edemezlerdi ki öylede oldu.

Bu iyileştirmeleri sıradan bir vbulletin kullanıcısı yapamaz ki, bunlarla alakalı yığınla soru alıyoruz. Ancak vbulletin 4 ile alakalı şu an için böyle bir sıkıntı yok. Geçtiğimiz günlerde araştırmalar gösterdi ki mobil kullanıcılar masaüstü kullanıcıları geçmiş. Dolayısıyla kullanıcıya gerek kolaylık, gerek uyumluluk ve verimlilik açısından vbulletin 4 daha ağır basıyor. Bunlar elbette vbulletin 3 içinde yapılır ve yapılıyor ama ben şu an için kullanım kolaylığını ve verimliliğin vbulletin 4'den yana olduğunu söyleyebilirim. Burada amacım versiyon tartışması yapmak değil elbette dileyen dilediği sürümü kullanabilir test edebilir. :)

Ayrıca ben teşekkür ederim güzel yorumunuz için.
Regex

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al