Konya / Akşehir'de denk geldiğim sistem.
Şehrin her semtine alıcı yerleştirmişler, ilk başta 200 liralık bir kablolu sinyal güçlendirici cihaz satıyorlar size, bunu almadan abone de yapmıyorlar. Konya'daki sistemin adı ''aabedavanet'' idi. Şehrin her yerinden çekiyor, bağlandığınızda üyelik şifrenizi istiyor. Satıcıya , ''ben mobilden giriyorum sinyalim full, bilgisayar için kullanmayacağım o yüzden cihaz almama gerek yok, üyelik açalım , 30 tllik paketi satın alacağım mobilden gireceğim'' dediğimde cihaz olmadan olmaz demişlerdi.. Bir de depozitoluymuş cihazlar, 200 tl verip alıyorsunuz, geri teslim ettiğinizde 170 tl size geri veriyorlar..
Ödeme yapıp kullanmaya başlıyorsun, ödeme yapmadığın ay kullanamıyorsun. Üyeliğin düşmemesi istediğin zaman ödeme yapıp kullnamaya devam etme olayı çok çok iyi.

Üyeliği olan biriyle anlaşıp onun üyelik şifresi ile 3 ay kullanmıştım. Hız konusunda aşmışlar, fakat alt yapı berbattı. Linux ile ağdaki tüm bilgisayarlara bağlanılabiliyor.. Sanırım bunun için olmalı sözleşmeye internet suçları ile ilgili maddeler de eklenmişti :) Özellikle altı çizilen madde bilişim sistemine girip onu bozma ve orada kalıp bilgi çalma suçunun cezasıydı. :)

velhasıl yatırım yapıp yatırımınızın karşılığını fazlasıyla alabileceğiniz güzel bir sistem.