-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
PHP
-
-
Ad Soyad
A** E**
-
-
-
Ticaret
17, (%94)
Bu iş görünüşte güzel bir sektör görünse de çok ciddi bir yatırım, teknik bilgi gerektiren bir iştir. Çatıya bir çanak kurup dağıtıyorlar olayının altında ciddi bir teknik kurulum, cihaz bilgisi gerektirir. Genelde bu işi Mikrotik ve Ubnt cihazlarla yapılır, kurulumunda ve güvenliğinde uzman network yöneticileri çalışır. Vericileri kurarsınız 1 ay sonra yanınıza bina dikerler tüm emek boşa gider , yeni bina aramak gerekir. Her vericinin olduğu yere elektrik kesintisinde problem yaşamamak için bataryalar kurulması gerekir. Yani kısaca çok emek isteyen, yatırım isteyen bir iş. Kazançlımı evet, kolaymı kesinlikle hayır. Ayrıca sürekli yatırım yapılması gereken bir iş. Yani kısa vadede kar beklemeden çalışmanız gerekir. Kazandığınızı cihaz olarak yatırım yapmanız gereken bir iş. Kıbrıs'ta bu işi yaptığım için kendimden biliyorum :)
Php Developer & Network Admin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
PHP
-
-
Ad Soyad
A** E**
-
-
-
Ticaret
17, (%94)
Tek başınıza bu işi yapmanız imkansız. Çünkü verici kurulumu yaparken 3 ile 15 metrelik demir kuleler dikiliyor. Ciddi bir iş gücü kısacası.
Alttaki linkteki gibi kuleler.
https://www.google.com.cy/search?q=internet+kule&espv=2&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiVu-z547jNAhXObZoKHf3KC2sQ_AUIBigB#imgrc=5D5XNGiwgnhYwM%3AAyrıca sistemi sürekli gözeten bir ekip, çağrı merkezi için de 1 kişinin sürekli şekilde telefonda olması gerek. Hiçbirzaman tıkırında çalışmaz çünkü sistem :) Müşteri arar internetim niye yavaş, internet yok, sinyal az vs vs. Merkez ofiste te ana TT netten aldığınız ana internet için bir server kurup ordan güvenliği ve dağıtım işlerini yapmanız gerek. Bayağı zahmetli ve ekip işidir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
PHP
-
-
Ad Soyad
A** E**
-
-
-
Ticaret
17, (%94)
İlk olarak yapılacak iş cihaz kurulumlarını uzman olacak şekilde öğrenmektir hocam. Ondan sonra TT netten toptan alacağınız internet miktarını belirlemek ve buna göre paket satış fiyatlarınızı belirlemek. Sonrasında alacağınız internete göre yeterli olacak doğru sunucuyu bulmak. Aynı zamanda baz istasyonlarınızda kullanacağınız ürün markasını belirlemeniz gerek. Ben Mikrotik öneririm. Tüm bunlar belirlendikten sonra zaten maliyet çıkacak. Ama 10000 lira başlangıç ile en fazla 2 adet istasyon kurup dağıtım yapabilirsiniz. Yani yakın bir çevreye internet dağıtabilirsiniz. Bu yakın çevrede 100 abonelik değil 1000 abonelik bile dağıtabilirsiniz. Sonuçta merkezden istasyonlara verdiğiniz internet bandı fazla ise problem olmaz. Ama kapsama alanını genişletmek için istasyonları arttırmanız şart.
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bizim bulumduğumuz semtde de var fakat kendi sistemlerini yapmış olan bir bilgisayar firması. Büyük bir verici ile tüm semte wifi yayını yapıyorlar, bağlanan kişiler otomatik web sayfasına yönleniyor ve satın iletişim adresleri falan var.