lostyazilim
tr.link

Böyle Bir İş Nasıl Yapılır?

20 Mesajlar 3.031 Okunma
lstbozum
tr.link

Sumatrabilisim Sumatrabilisim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 291
  • Beğeniler 15 / 78
  • Ticaret 4, (%100)
Bu ağlara Wifi Hotspot deniyor yüksek hızda bir internet tahsis edilerek kullanıcılara belli hız kotaları dahilinde dağıtılıyor her yeni üye sayesinde de ağlarını genişletiyorlar. Benim gördüğüm kadarıyla bu işi yapanların çoğu MikroTik yazılımını kullanıyorlar. Linkten bir incele istersen.
http://www.mikrotik.com.tr/
bulgay

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

bulgay bulgay Turkcem.net Kullanıcı
  • Üyelik 30.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Öğretmen / Yazar
  • Konum Van
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 1465
  • Beğeniler 486 / 347
  • Ticaret 77, (%100)

Sumatrabilisim adlı üyeden alıntı

Bu ağlara Wifi Hotspot deniyor yüksek hızda bir internet tahsis edilerek kullanıcılara belli hız kotaları dahilinde dağıtılıyor her yeni üye sayesinde de ağlarını genişletiyorlar. Benim gördüğüm kadarıyla bu işi yapanların çoğu MikroTik yazılımını kullanıyorlar. Linkten bir incele istersen.
http://www.mikrotik.com.tr/

Teşekkürler hocam, inceliyorum.

aercan aercan IT Kullanıcı
  • Üyelik 15.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek PHP
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad A** E**
  • Mesajlar 258
  • Beğeniler 25 / 87
  • Ticaret 17, (%94)
Bu iş görünüşte güzel bir sektör görünse de çok ciddi bir yatırım, teknik bilgi gerektiren bir iştir. Çatıya bir çanak kurup dağıtıyorlar olayının altında ciddi bir teknik kurulum, cihaz bilgisi gerektirir. Genelde bu işi Mikrotik ve Ubnt cihazlarla yapılır, kurulumunda ve güvenliğinde uzman network yöneticileri çalışır. Vericileri kurarsınız 1 ay sonra yanınıza bina dikerler tüm emek boşa gider , yeni bina aramak gerekir. Her vericinin olduğu yere elektrik kesintisinde problem yaşamamak için bataryalar kurulması gerekir. Yani kısaca çok emek isteyen, yatırım isteyen bir iş. Kazançlımı evet, kolaymı kesinlikle hayır. Ayrıca sürekli yatırım yapılması gereken bir iş. Yani kısa vadede kar beklemeden çalışmanız gerekir. Kazandığınızı cihaz olarak yatırım yapmanız gereken bir iş. Kıbrıs'ta bu işi yaptığım için kendimden biliyorum :)

Php Developer & Network Admin.

• Üyelik 30.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Konum Van
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 1465
  • Beğeniler 486 / 347
  • Ticaret 77, (%100)

aercan adlı üyeden alıntı

Bu iş görünüşte güzel bir sektör görünse de çok ciddi bir yatırım, teknik bilgi gerektiren bir iştir. Çatıya bir çanak kurup dağıtıyorlar olayının altında ciddi bir teknik kurulum, cihaz bilgisi gerektirir. Genelde bu işi Mikrotik ve Ubnt cihazlarla yapılır, kurulumunda ve güvenliğinde uzman network yöneticileri çalışır. Vericileri kurarsınız 1 ay sonra yanınıza bina dikerler tüm emek boşa gider , yeni bina aramak gerekir. Her vericinin olduğu yere elektrik kesintisinde problem yaşamamak için bataryalar kurulması gerekir. Yani kısaca çok emek isteyen, yatırım isteyen bir iş. Kazançlımı evet, kolaymı kesinlikle hayır. Ayrıca sürekli yatırım yapılması gereken bir iş. Yani kısa vadede kar beklemeden çalışmanız gerekir. Kazandığınızı cihaz olarak yatırım yapmanız gereken bir iş. Kıbrıs'ta bu işi yaptığım için kendimden biliyorum :)

Nihayet işi yapan biri :) Hocam Van Erciş'te bu işi yapan arkadaş sanırım benim de bu işi yapmak isteyebileceğimi düşünmediği için bana sadece güzellikleri anlatmıştı. 150 aboneleri vardı ve daha fazlası için pek uğraştıklarını söyleyemem :) Bu işe tek olarak girmek nasıl sizce. illa ortak ya da ekip lazım mı?

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 15.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek PHP
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad A** E**
  • Mesajlar 258
  • Beğeniler 25 / 87
  • Ticaret 17, (%94)
Tek başınıza bu işi yapmanız imkansız. Çünkü verici kurulumu yaparken 3 ile 15 metrelik demir kuleler dikiliyor. Ciddi bir iş gücü kısacası.
Alttaki linkteki gibi kuleler.
https://www.google.com.cy/search?q=internet+kule&espv=2&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiVu-z547jNAhXObZoKHf3KC2sQ_AUIBigB#imgrc=5D5XNGiwgnhYwM%3A

Ayrıca sistemi sürekli gözeten bir ekip, çağrı merkezi için de 1 kişinin sürekli şekilde telefonda olması gerek. Hiçbirzaman tıkırında çalışmaz çünkü sistem :) Müşteri arar internetim niye yavaş, internet yok, sinyal az vs vs. Merkez ofiste te ana TT netten aldığınız ana internet için bir server kurup ordan güvenliği ve dağıtım işlerini yapmanız gerek. Bayağı zahmetli ve ekip işidir.
bulgay

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 30.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Konum Van
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 1465
  • Beğeniler 486 / 347
  • Ticaret 77, (%100)

Tek başınıza bu işi yapmanız imkansız. Çünkü verici kurulumu yaparken 3 ile 15 metrelik demir kuleler dikiliyor. Ciddi bir iş gücü kısacası.
Alttaki linkteki gibi kuleler.
https://www.google.com.cy/search?q=internet+kule&espv=2&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiVu-z547jNAhXObZoKHf3KC2sQ_AUIBigB#imgrc=5D5XNGiwgnhYwM%3A

Ayrıca sistemi sürekli gözeten bir ekip, çağrı merkezi için de 1 kişinin sürekli şekilde telefonda olması gerek. Hiçbirzaman tıkırında çalışmaz çünkü sistem :) Müşteri arar internetim niye yavaş, internet yok, sinyal az vs vs. Merkez ofiste te ana TT netten aldığınız ana internet için bir server kurup ordan güvenliği ve dağıtım işlerini yapmanız gerek. Bayağı zahmetli ve ekip işidir.

anladım hocam çok teşekkürler. Ben o zaman ekip toplamaya, ve bu iş hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalışmalıyım. ilk etapta ne kadar bir gideri olur peki sizce hocam. 10 bin yeterli bir miktar mı. Yani ilk kurulumlar ve ilk 100 abonelik için?

• Üyelik 15.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek PHP
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad A** E**
  • Mesajlar 258
  • Beğeniler 25 / 87
  • Ticaret 17, (%94)
İlk olarak yapılacak iş cihaz kurulumlarını uzman olacak şekilde öğrenmektir hocam. Ondan sonra TT netten toptan alacağınız internet miktarını belirlemek ve buna göre paket satış fiyatlarınızı belirlemek. Sonrasında alacağınız internete göre yeterli olacak doğru sunucuyu bulmak. Aynı zamanda baz istasyonlarınızda kullanacağınız ürün markasını belirlemeniz gerek. Ben Mikrotik öneririm. Tüm bunlar belirlendikten sonra zaten maliyet çıkacak. Ama 10000 lira başlangıç ile en fazla 2 adet istasyon kurup dağıtım yapabilirsiniz. Yani yakın bir çevreye internet dağıtabilirsiniz. Bu yakın çevrede 100 abonelik değil 1000 abonelik bile dağıtabilirsiniz. Sonuçta merkezden istasyonlara verdiğiniz internet bandı fazla ise problem olmaz. Ama kapsama alanını genişletmek için istasyonları arttırmanız şart.
bulgay

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 30.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Konum Van
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 1465
  • Beğeniler 486 / 347
  • Ticaret 77, (%100)

İlk olarak yapılacak iş cihaz kurulumlarını uzman olacak şekilde öğrenmektir hocam. Ondan sonra TT netten toptan alacağınız internet miktarını belirlemek ve buna göre paket satış fiyatlarınızı belirlemek. Sonrasında alacağınız internete göre yeterli olacak doğru sunucuyu bulmak. Aynı zamanda baz istasyonlarınızda kullanacağınız ürün markasını belirlemeniz gerek. Ben Mikrotik öneririm. Tüm bunlar belirlendikten sonra zaten maliyet çıkacak. Ama 10000 lira başlangıç ile en fazla 2 adet istasyon kurup dağıtım yapabilirsiniz. Yani yakın bir çevreye internet dağıtabilirsiniz. Bu yakın çevrede 100 abonelik değil 1000 abonelik bile dağıtabilirsiniz. Sonuçta merkezden istasyonlara verdiğiniz internet bandı fazla ise problem olmaz. Ama kapsama alanını genişletmek için istasyonları arttırmanız şart.

Anladım hocam, çok teşekkür ederim. Eleman da çalıştırmak gerekli sanırım. İşi iyice araştırıp öğrenince yapmak nasip olur inşallah. Bu 10 bin lira içinde eleman parası da çıkacak. Onu da düşününce işi sağlama almakta fayda var. Bir de nerde çalışmak istediğime karar vermem gerekecek.

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Bizim bulumduğumuz semtde de var fakat kendi sistemlerini yapmış olan bir bilgisayar firması. Büyük bir verici ile tüm semte wifi yayını yapıyorlar, bağlanan kişiler otomatik web sayfasına yönleniyor ve satın iletişim adresleri falan var.
bulgay

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 30.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Konum Van
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 1465
  • Beğeniler 486 / 347
  • Ticaret 77, (%100)

cihaneken adlı üyeden alıntı

Bizim bulumduğumuz semtde de var fakat kendi sistemlerini yapmış olan bir bilgisayar firması. Büyük bir verici ile tüm semte wifi yayını yapıyorlar, bağlanan kişiler otomatik web sayfasına yönleniyor ve satın iletişim adresleri falan var.

Değişik versiyonlarda yapan firmalar var sanırım. İyice bir araştıracağım.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al