Merhaba arkadaşlar.
Bu makaleyi henüz yazmamıştım. SEO Hizmeti şerefine şimdi yazıyorum.
Bilindiği üzere Google Botları 3 tanedir:
En önemli olan Deep-Crawl yani indexleme botu – 2) FreshBot: Google Botun sürekli güncellenen sayfalara bakması ve siteyi 10-16 dk gibi periyotlarla sürekli güncellemesidir. FreshBot genelde Haber sitelerine ve Forum sitelerine sıklıkla uğrar. 3) Google Adsense Reklam Botu
Deep-Crawl Bot Nedir?
Deep-Crawl: İndexlemeyi gerçekleştiren Google Botudur.
Mantık şudur: Bir sitede yeni yazılan bir şeyler var. Ben bu siteye girip bu yazıları arama sonuçlarına ekleyeyim.
Eğer bu site gerçekten kaliteli ve sürekli güncel ise FreshBot artık sitenizden çıkmayacaktır.
Deep-Crawl Botu Nasıl Getirebiliriz?
Deep-Crawl Bot şu şekillerde gelebilir;
- Sitemap
- Pingleme
- Sosyal Medya / İmleme
- RSS Dizinleri
- Diğer Dizinler
- Tanıtım Yazıları
- Doğal Yollarla Alınan Backlinkler
- Çok Yoğun Alınan Hit
- Sitenize Google Kelime Üzerinden Gelinmesi
- İçeriğinize Fazla Sayıda Yorum Yapılması
- İçeriğinize Backlink Kasmak
- İçeriğinize Direk Yoğun Olarak Browser Üzerinden Girilmesi
Bu yollarla çok hızlı şekilde indexlenebilirsiniz ve konularınızda arama sonuçlarında üstlerde yer alabilir.
Özellikle SEOENGINE.GEN.TR gibi WordPress Alt Yapısını kullanan sitelere Deep-Crawl Bot gelmekte ve saniyeler içerisinde indexlemektedir. Deep-Crawl Botun olmadığını düşünürsek Google’da indexlenme diye bir şey olmayacaktır. Google Botları Programlanmış Robotlardır. Bu Robotlar Google üzerinde kaliteyi arttırma amaçlı tasarlanmıştır. Deep-Crawl Bot Google’ın İndexleme Botudur ve çok önemlidir. Bu yüzden üstte yazdığım çalışmalar sitenize Deep-Crawl Bot getirmeye yardımcı olacaktır.
Not: Makaleyi acele yazdım. Ayrıntılara inerek anlatılacak ve düzenlenecektir.