Dini alet edemez. Kişilerin Dini duygularını kendi işine göre kullanmak ne kadar hatalı ise sizinde bu konuyu sadece Dini anlamda kullanmanızda yanlıştır.

Şu çocuk kayboldu. Paylaşın, şu hastaya kan lazım, yok şu hastane bu kadar para istedi v.s. hemen hemen hepsi şerefsizlerin açtığı paylaşımlardır. (İsterseniz verilen numarayı 1 kere arayın. Yok gerek kalmadı çocuk bulunda, kan bulundu, yok paylaşımlar sonuç verdi hastane para istemekten vaz geçti gibi kaçamak cevaplar verilecektir.)

Aynı zihniyet wmaracı üyesi tarafından yapılıyordu.

Zırt pırt olmayan hata varmış gibi sitemde şu hata var, Yok bu çalışmıyor v.s. kaç sefer konu açtığını biliyorum. Bunun doğru olmadığını biliyordum 2 konusunda şifre veya teamviewer ver halledeyim diye konuya yazınca gerek kalmadı sorun çözüldü dediğini gayet iyi biliyorum. Ki bende teamviewer yoktur. Kendisinin bu konuları devamlı açtığını ve maksadını biliyordum. Çok şükür son zamanlarda bu tarz konu açmıyor. Bu tarz konularla google news almıştı. Bu tarz konu açtığında kendisine hem özelden hemde konusunda uyarı mahiyetinde yazmıştım. Peki siz yazdınız mı?

Benim açımdan, Facebook ve benzeri sitelerde Bu tür yazıları da paylaşan, beğenen, yorum yazanları Gerizekalı olarak görmekteyim.

Bu tarz paylaşımlar gördüğünüz zaman yapmanız gereken profili şikayet etmek ve arkadaş çevrenizi uyarmaktır.

Üsluba uygun değil, hak ettiği şekilde. Bu tarz paylaşımlara inanan Gerizekalıdır diye 1 kere kendi profilinizde paylaştınız mı? Yada arkadaşlarınıza bunu belirttiniz mi?

Bu tarz konuyu wmaracı açmaktan çok kendi kişisel profilinizde paylaşın. En azından arkadaş listenizde olanlar görsün.

Not: Bu konuları açanları çok uzakta aramayınız.

Sosyal medya hesabı satanlar bunları sıklıkla yapıyor.

Sonra şu kadar paylaşımı, şu kadar takipçisi, şu kadar üyesi olan facebook sayfası Bu kadar fiyat diye wmaracı satış konusu açıyor.

Wmaracı üyesi olduğuna emin olduğum tesadüfen gördüğüm 2 facebok sayfasını her gördüğümde şikayet ediyordum.

son zamanlar da aklımda kalan 1 tanesi de tam ismini hatırlamasam da "Bordo bereliler" veya buna benzer bir sayfa idi.