WebTa adlı üyeden alıntı

LikeSend 2 hafta kadar İstanbul'dayım hocam. Altımızda araba olmayacak sanırım. İstanbul kart yeter sanırım :D :D
Kars'da okuyorum zaten normalde soğuğun pek işliyeceğini sanmam :) Bunların hepsini yapma imkanı bulabilirim diye düşünüyorum. En azından çoğunu yaparım mutlaka.
Leyla ile Mecnun demişken Erdal Bakkal tam olarak nerde bilginiz var mı :)

Sarıyer Kireçburnunda :) Haydar Aliyev parkı var orada sorun gösterirler az yukarısında . Tam olarak Büyük Tarabya oteli var şu meşhur Türk filmlerinde ki sahilde görülen otel onun 2-3 km falan ilerisinde. Oteli de görmüş olursun :) denize sıfır köşede büyük bir otel yol önünden kıvrılıyor.

Ya aslında İstanbul'u iyi bilen aileden İstanbullu olan bir arkadaşın falan olsa görülecek tarihi hikayesi olan çok fazla yer var, valla vaktim olsa en azından eski İstanbul bölgesini gezdirmek isterdim. Misal Vatan Millet Sakarya sözünün geldiği bu 3 cadde var, sağ sol davalarının yaşandığı yıllardan kalma eğlenceli-ilginç-acı hikayeler var, son 50 yıllık siyasi tarihe yön verenlerin çıktıkları talebe yurtları da oralarda ( artık olmasa da hikayeleri var) . Ya da Orhan Gencebay'ın vs. büyük sanatçıların ilk-sahne aldığı lunaparkın olduğu yer, Esengül'ün Sokak Çocuğu Alinin ( kör olası çöpçüler aşkımı süpürmüşler şarkısının asıl sahibi ilk çıkaran) sokağı evleri var, Goralı Sandviç diye her yerde satılan ürünün mucidinin sadece Goralı satan kendi dükkanı var ( Cem Yılmaz Gora filmi de bu sandviçten gelir ismi mesela ), sonra Samatya var yine aynı bölgede orası da bir çok filmin dizinin geçtiği bir yer, İstanbul'un son kalan Ermeni esnaflarını da görürsün konuşursun eskilerden hikayeler dinleyebilirsin, yine yakın düşer samatya da sorarsın tarif ederler Emniyet Otogar var yabancı ülke gibidir :) her ülke mutfağından lokantalar var Türkiye'de arasan bulamayacağın değişik yemekleri çerez parasına deneyebilirsin, Gemide filminin geçtiği Laleli de bir azize filminin geçtiği yerler var bugün bile aynı seviyede batakhanelerin olduğu bir bölge Laleli bölgesi arka sokakları, Unkapanı plakçılar çarşısı var sonra işsiz güçsüz esnaf dolu selam versen 2 muhabbete girsen oralarda yaşanan gerçek 500 tane yerelere yatıracak seviyede komik hikaye anlatırlar, sonra oranın meşhur pilavcısı var sorarsın gösterirler gitmişken pilavını ye :) Eminönü de Çiğ Köfteci Ali Usta var köftesi 5 para etmez ama otur çalışma tarzını izle , Kadıköy'e geçersen pilavcılara falan sor tarif ederler kapanmadıysa ara sokakta bi Diyarbakır Ciğercisi var böyle bir lezzet yok yolun düşerse mutlaka uğra bul ve ye, oraların da hikayesi çok da işte bilen bulmak mesele, mesela o rıhtım dükkanların sırasında tarihi bir eski ahşap bina var sahibi Beria teyzeydi rahmetli oldu, eskiden orası yalıymış denize sıfırmış oradan denize girerlermiş, babası osmanlı paşalarındandı oralarla ilgili bir sürü şey var dinlenecek ama yaşlıları bulman lazım yeni nesilin haberi bile yok bir çok şeyden, yine yakın yürüme mesafesinde Moda sahili var üstte Bomonti Çay Bahçesi var manzarası çok güzeldir ama başka da bir numarası yok :) ateş böcekleri zamanı gelince eskiden inanılmaz bir yer oluyordu ama şimdi de olur mu hangi aydı hatırlamıyorum. Barış Manço'nun evi falan var oralarda sonra yine bir ton hikayeli yer var oradan birilerine sor özellikle ihtiyarlara sor seve seve anlatırlar.
Haaa oralara gitmişken Akmar Pasajına da uğra satanist falan kalmadı badem bıyıklar girişi çıkışı ele geçirdiler ama yine de gittim dersin, hatıra kitap alabilirsin oradan.

Daha çamlıca var beykoz var pierre loti var, sarayburnu var İstanbul koca şehir ya ne hikayesi biter ne gezmekle görülecek yerler biter.

2 hafta boyunca uykunun dışında hep gez, gezdiğin yerlerde ihtiyarlara yanaş selam ver gezilecek-görülecek neresi var burada hikayesi nedir falan de, anlattır, severler bu muhabbetleri :)