lostyazilim
tr.link

Hidrolik direksiyon sertleşti

15 Mesajlar 5.600 Okunma
lstbozum
tr.link

byturk05 byturk05 www.fexmedya.com Kullanıcı
  • Üyelik 14.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Operator
  • Konum Amasya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 701
  • Beğeniler 98 / 146
  • Ticaret 15, (%100)
Merhaba arkadaşlar
Babam da 2008 model 1.5 dCi Kangoo var bazen alırım yük falan götürmek için bu sabahda aldım kontağı taktım direksiyonu döndereyim dedim nerde dönmüyor acayip setleşmiş neyse o sırada çalıştırdım arabayı tekrar direksiyonu donderdim eski haline döndü kontağı kapadım tekrar sertleşti çalıştırdım yinr eski haline geldi ve 30 Km yola gittim sıkıntısız arabayı istop ettim sertleşme gitmişti biraz önce bakayım dedim yine sertti eski bir reno servis ustasına sordum elektrikli hidrolik direksiyon oldugu için zaten hiç dönmez dedi ekranda hata falan varmı dedi yok dedim ozaman sıkıntı yoktur dedi şuan işte oldugum için servise götürüyorum pazartesi götürcem inşallah sizlere danışayım dedim ne sıkıntsı olabilir diye...

Kaliteli ve Ucuz SMM Panel www.fexmedya.com
wmaraci
reklam

luxfm luxfm WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Ziraat Katılım I.T
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 1460
  • Beğeniler 372 / 371
  • Ticaret 9, (%100)
benim bildiğim standart bir olay kontak açık değilken direksiyonu sağa sola çevirdiğinde emniyet devreye giriyor ve dönmüyor dediğin gibi sertleşiyor kontağı açtığında ise anında düzeliyor korkulacak bir şey yok.
byturk05

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 14.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Operator
  • Konum Amasya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 701
  • Beğeniler 98 / 146
  • Ticaret 15, (%100)
Kontak açık ama araç çalışmıyor daha önceleri dönüyordu şimdi iki kişi bile zor dönderir o derece

luxfm luxfm WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Ziraat Katılım I.T
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 1460
  • Beğeniler 372 / 371
  • Ticaret 9, (%100)
byturk05 sen yine de götür göster ama benim bildiğim öyle bizim araçta da oluyor kontağı açtığım an düzeliyor. Sertleştiğinde zorlama direk kontağı aç olmadı çalıştır düzelsin.

wmaraci
wmaraci

dedemir85 dedemir85 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 447
  • Beğeniler 100 / 81
  • Ticaret 12, (%83)
hidrolik azalmıştır ?

ilkayy ilkayy ucrmyslnmsmdstgmdeanldm Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek N/A
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** G**
  • Mesajlar 1439
  • Beğeniler 372 / 373
  • Ticaret 20, (%100)
Hidrolik elektrikli direksiyonlu araçlarda kontak kapalı iken zaten direksiyonu çeviremezsin. Nedeni ise içinde bulunan hidrolik pistonları yağlama yapmadığı için pistonu ileri geri hareket ettirme olanağı sunmaz.

Sizin araçta önceden dönüyor diye birşey yok size öyle gelmiş olabilir.

Tekrar söylüyorum aracınızda hiç bir sorun yok, kontak açık kapalı farketmez, araç çalışmıyorken hidrolik yağlamalı direksiyon dönmez, araç stop halindeyken döndürmeye çalışılmaz. Kuru düzen değilki bu istediğin zaman döndürebilr, direksiyon kutusunu bozarsın daha çok başın ağrır.

Senin gibi kaç tane söyleyen geliyor böyle dükkana inan içimizden gülüyoruz yanlış anlama sakın öyle insanlar var ki illa 50 lirasını alalım diye uğraşıyorlar :)

Bunlar içini rahatlatmaydıysa gidip hidrolik yağına baktırabilirsin veya kendin bakabilirsin, kaputu açtığında sol veya sağ üst taraflarda olması gerekir.

Fakat bana kalırsa her şey normal :)
Rekomedya

kişi bu mesajı beğendi.

portal portal https://portalciyiz.com Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad Y** Ö**
  • Mesajlar 689
  • Beğeniler 101 / 288
  • Ticaret 14, (%100)
Zaten öyle olması gerekmiyor mu? Bizim 2006 model accent var kapalıyken direksiyon zor dönüyor çalıştırdığında hidrolik devreye giriyor

odgonen odgonen Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek ---
  • Konum Ukrayna
  • Ad Soyad M** Ş**
  • Mesajlar 82
  • Beğeniler 9 / 11
  • Ticaret 11, (%91)
sorun büyük ihtimalle hidrolik direksiyon pompasından kaynaklı.

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

byturk05 adlı üyeden alıntı

Kontak açık ama araç çalışmıyor daha önceleri dönüyordu şimdi iki kişi bile zor dönderir o derece

Bir kaç farklı direksiyon sistemi var, Kangoo hangisini kullanıyordu hatırlamıyorum ama başına gelen şey gayet normal. Direksiyon pompası güce ihtiyaç duyar, bunun için de motorun çalışıyor olması gerekir. Yani tarifine göre sen yanlış hatırlıyor olmalısın.

Şunu dene dediğimi daha iyi anlarsın ;

Araç çalışırken direksiyonu hızla tam sağa tam sola çevir biraz yasla öyle, rölantiyi gözlemle motorun sesini tavrını gözlemle, yüke bindiğini anlarsın, o aldığı güç sayesinde pompa çalışıyor. Araç çalışmazken o gücü alamadığından direksiyonu hafifletemez, araç stop ettiğinde direksiyonun taş gibi sertleşmesinin nedeni de budur. ( Elektrikli Hidrolik ise bu işe yaramayabilir görebilmek için)

Arızalı diyebilmek için, araç çalışır durumdayken direksiyonun döndürülemeyecek ağırlıkta olması gerekir. Döndürülebiliyor ama eski haline göre çok ağırlaşmışsa motorun modeline göre pistonu bıçakları vs. tamir edilmesi ya da yine modele göre komple değiştirilmesi gerekir.

Yağ eksilmiştir diye de bir şey olamaz, yağ yakan bir tertibat yok orada, yağ eksilmez bir yerden patlak vardır oradan kaçırır ki bulmazsanız başınıza daha büyük işler açar, yani yağ eksildi tamamlayıp devam edeyim diye bir şey yapmayın. Kaçak yer yüke binince bir gün bir yerde patlar haberiniz bile olmaz ve kaza yapmanıza sebep olur.

• Üyelik 14.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Operator
  • Konum Amasya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 701
  • Beğeniler 98 / 146
  • Ticaret 15, (%100)

Fou adlı üyeden alıntı

Hidrolik elektrikli direksiyonlu araçlarda kontak kapalı iken zaten direksiyonu çeviremezsin. Nedeni ise içinde bulunan hidrolik pistonları yağlama yapmadığı için pistonu ileri geri hareket ettirme olanağı sunmaz.

Sizin araçta önceden dönüyor diye birşey yok size öyle gelmiş olabilir.

Tekrar söylüyorum aracınızda hiç bir sorun yok, kontak açık kapalı farketmez, araç çalışmıyorken hidrolik yağlamalı direksiyon dönmez, araç stop halindeyken döndürmeye çalışılmaz. Kuru düzen değilki bu istediğin zaman döndürebilr, direksiyon kutusunu bozarsın daha çok başın ağrır.

Senin gibi kaç tane söyleyen geliyor böyle dükkana inan içimizden gülüyoruz yanlış anlama sakın öyle insanlar var ki illa 50 lirasını alalım diye uğraşıyorlar :)

Bunlar içini rahatlatmaydıysa gidip hidrolik yağına baktırabilirsin veya kendin bakabilirsin, kaputu açtığında sol veya sağ üst taraflarda olması gerekir.

Fakat bana kalırsa her şey normal :)

LikeSend adlı üyeden alıntı

Bir kaç farklı direksiyon sistemi var, Kangoo hangisini kullanıyordu hatırlamıyorum ama başına gelen şey gayet normal. Direksiyon pompası güce ihtiyaç duyar, bunun için de motorun çalışıyor olması gerekir. Yani tarifine göre sen yanlış hatırlıyor olmalısın.

Şunu dene dediğimi daha iyi anlarsın ;

Araç çalışırken direksiyonu hızla tam sağa tam sola çevir biraz yasla öyle, rölantiyi gözlemle motorun sesini tavrını gözlemle, yüke bindiğini anlarsın, o aldığı güç sayesinde pompa çalışıyor. Araç çalışmazken o gücü alamadığından direksiyonu hafifletemez, araç stop ettiğinde direksiyonun taş gibi sertleşmesinin nedeni de budur. ( Elektrikli Hidrolik ise bu işe yaramayabilir görebilmek için)

Arızalı diyebilmek için, araç çalışır durumdayken direksiyonun döndürülemeyecek ağırlıkta olması gerekir. Döndürülebiliyor ama eski haline göre çok ağırlaşmışsa motorun modeline göre pistonu bıçakları vs. tamir edilmesi ya da yine modele göre komple değiştirilmesi gerekir.

Yağ eksilmiştir diye de bir şey olamaz, yağ yakan bir tertibat yok orada, yağ eksilmez bir yerden patlak vardır oradan kaçırır ki bulmazsanız başınıza daha büyük işler açar, yani yağ eksildi tamamlayıp devam edeyim diye bir şey yapmayın. Kaçak yer yüke binince bir gün bir yerde patlar haberiniz bile olmaz ve kaza yapmanıza sebep olur.

Degerli bilgiler verdiğiniz için teşekkür ederim tamm çok sert oluyor kontak açıkken motor çalışırken normal ama 25 km falan yol gittim istop ettim bu seferde normal dönmeye başladı telefonda ustanın biri paslanmıştır temizlenmesi lazım falan dedi pazartesi günü yinede baktırayım :)

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al