Fou adlı üyeden alıntı
Hidrolik elektrikli direksiyonlu araçlarda kontak kapalı iken zaten direksiyonu çeviremezsin. Nedeni ise içinde bulunan hidrolik pistonları yağlama yapmadığı için pistonu ileri geri hareket ettirme olanağı sunmaz.
Sizin araçta önceden dönüyor diye birşey yok size öyle gelmiş olabilir.
Tekrar söylüyorum aracınızda hiç bir sorun yok, kontak açık kapalı farketmez, araç çalışmıyorken hidrolik yağlamalı direksiyon dönmez, araç stop halindeyken döndürmeye çalışılmaz. Kuru düzen değilki bu istediğin zaman döndürebilr, direksiyon kutusunu bozarsın daha çok başın ağrır.
Senin gibi kaç tane söyleyen geliyor böyle dükkana inan içimizden gülüyoruz yanlış anlama sakın öyle insanlar var ki illa 50 lirasını alalım diye uğraşıyorlar :)
Bunlar içini rahatlatmaydıysa gidip hidrolik yağına baktırabilirsin veya kendin bakabilirsin, kaputu açtığında sol veya sağ üst taraflarda olması gerekir.
Fakat bana kalırsa her şey normal :)
LikeSend adlı üyeden alıntı
Bir kaç farklı direksiyon sistemi var, Kangoo hangisini kullanıyordu hatırlamıyorum ama başına gelen şey gayet normal. Direksiyon pompası güce ihtiyaç duyar, bunun için de motorun çalışıyor olması gerekir. Yani tarifine göre sen yanlış hatırlıyor olmalısın.
Şunu dene dediğimi daha iyi anlarsın ;
Araç çalışırken direksiyonu hızla tam sağa tam sola çevir biraz yasla öyle, rölantiyi gözlemle motorun sesini tavrını gözlemle, yüke bindiğini anlarsın, o aldığı güç sayesinde pompa çalışıyor. Araç çalışmazken o gücü alamadığından direksiyonu hafifletemez, araç stop ettiğinde direksiyonun taş gibi sertleşmesinin nedeni de budur. ( Elektrikli Hidrolik ise bu işe yaramayabilir görebilmek için)
Arızalı diyebilmek için, araç çalışır durumdayken direksiyonun döndürülemeyecek ağırlıkta olması gerekir. Döndürülebiliyor ama eski haline göre çok ağırlaşmışsa motorun modeline göre pistonu bıçakları vs. tamir edilmesi ya da yine modele göre komple değiştirilmesi gerekir.
Yağ eksilmiştir diye de bir şey olamaz, yağ yakan bir tertibat yok orada, yağ eksilmez bir yerden patlak vardır oradan kaçırır ki bulmazsanız başınıza daha büyük işler açar, yani yağ eksildi tamamlayıp devam edeyim diye bir şey yapmayın. Kaçak yer yüke binince bir gün bir yerde patlar haberiniz bile olmaz ve kaza yapmanıza sebep olur.
Degerli bilgiler verdiğiniz için teşekkür ederim tamm çok sert oluyor kontak açıkken motor çalışırken normal ama 25 km falan yol gittim istop ettim bu seferde normal dönmeye başladı telefonda ustanın biri paslanmıştır temizlenmesi lazım falan dedi pazartesi günü yinede baktırayım :)