Domain Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

1990’ların başından beri olağan bir sektör haline gelen domain sektörü birçok kişinin ekmek yediği bir ticari araç haline geldi . Türkiyede yeni yeni güzel işler yapmayı başlayan bu sektörün insanları bir çok yeni domainciye tavsiyelerde bulunuyor . İşte usta domaincilerin altın öğütlerinden derlediğimiz maddeler şöyle ;

Domainizi almadan önce , alacağınız domainin projenizle tam anlamıyla örtüşmesini hedefleyin .
Projenizdeki hedef kelimenizin (keyword) alacağınız domain isminde geçmesine özen gösterin .
Domaininizin mümkün olduğunca jenerik olmasına dikkat edin , oldukca zor bir husus olan bu madde uygulanacağı zaman oldukca verimli sonuçlar elde ettirecektir .
Domaininizi kullanıcı bazında düşünürek hareket edin , her insanın , domain isminize rahatça girmesi için akılda kalıcı vede özgün isimler tercih etmeye çalışın .
Ülkesel harflerden mümkün olduğunca sakının (ğüşçö) Bu tarz harfler teknolojiyle içli dışlı olmayan çoğu kullanıcı tarafından olduğu gibi yazılır .
Eğer ki domaini projelendirmeyeceksiniz , kesinlikle domaini bir kenara atmayın , her domain sizin için olmasada herhangi biri için değerlidir .
Bütün domainlerinizi aynı accountınızla almaya çalışın , account fazlalığı yaptığınız satışlarda işinizi zora sokacaktır .


Domaininizin satışını daha rahat gerçekleştirmek için domaininizin Pagerank değeri vede Alexa değerini artırmaya yönelik çalışmalar yapın .

Alıntıdır.