Şimdi tek devlet,tek bayrak olayına eyvallah ona tek kelime demem ama bu bayram gelenek-görenek bayramı..Yani resmi bir bayram değil..Dolayısıyla resmi olarak tek dilimiz var evet..Ama söz konusu gelenekler olunca bir çok dilimiz var..2 Dil,Tek devlet derken ben oraya 72 Dil,1 devlet'te yazabilirdim..Sadece bu bayram hem Kürtlerin hem de Türklerin bayramı olduğundan onların dilinde de kutlamak istedim..
İşte aslında kürt sorununu çözememe sebebimizde buydu..Onların dilini,örfünü,adeletini benimsemeyip onları dışlayarak bu sorunu çözemeyip,hazır kardeşliğimize zarar veririr..
Türkiye türklerindir demek biraz ters bir düşünce..Ben biraz daha humanist yaklaşıp olayları manipule eden düşünceyi yumuşatıp faşizan duygular yerine humanist duygularla cevaplamak istemiştim :) Neyse siyasi tartışmaya gerek yok..
Okuduktan sonra siliyim ben yorumları :)
İşte aslında kürt sorununu çözememe sebebimizde buydu..Onların dilini,örfünü,adeletini benimsemeyip onları dışlayarak bu sorunu çözemeyip,hazır kardeşliğimize zarar veririr..
Türkiye türklerindir demek biraz ters bir düşünce..Ben biraz daha humanist yaklaşıp olayları manipule eden düşünceyi yumuşatıp faşizan duygular yerine humanist duygularla cevaplamak istemiştim :) Neyse siyasi tartışmaya gerek yok..
Okuduktan sonra siliyim ben yorumları :)
Haklısınız hocam,her gün böyle insanlarla uğraşıyorum o yüzden sert çıktım kusra bakmayın.Benim çoğu yakın arkadaşım kürt yani kürtleri dışladığım yok.