TurkaWeb adlı üyeden alıntı

İnceledim ancak şunu anlamalısın. Sen eğer bir şirket isen bu nu fatura ettirip gider olarak kullanırsın. Şuan bunu isteseler muhasebeleştiririz doğrudur. Yani Bir şekilde gider olur. Ama senin açından bir sorun yok. Şöyle düşün yani sen web siteni sattın. Satış var karşı taraf için ise alış. Şimdi sorun daha çok büyüyor. Sen alan adı aldın hani faturan ? kim çalışıyor bunun için ? Vb. Birsürü şey daha var. Olayın başına gidersen çok iş var yani şuda var vergi müfettişleri bunu bilemez. Bu ülkede vergi ödemeyen resmi olarak bahsediyorum. Okadar insan varki sadece bazı şeylerden mahrum kalıyorlar. Kredi almak felan filan. Yani senin aldığın üç kuruş için vergi ödemeye kalksan attığın taş ürküttüğün kuşa gerçekten değmeyecek ve astar bezi geçecek.

Ek Olarak:

Öylemi diyorsun ozaman makale alım satımı yapmışsın Faturanı Görebilirmiyim ? Ödediğin Vergiyi yada ?

Senin dediğin gibi olsaydı insanlar bunu yapardı.
Sıcak satış olayı olduğundan amenna bakkal market vs.
Ama sanal ortamda eğer vergi ödemek istiyorsanız bu sadece vergi mükellefi olmakla bitmiyor.



Evet aynen böyle diyorum. Makale alımı yaptım, satımı yapmadım. Konuyu çarpıtıcı tarzda elma armut ve demogoji taraflarına girmeye gerek yok.

En basiti vergi dairesine gidersiniz, elinize geçen geliri beyan edersiniz onlar da size şu kadara meblağa kadar bir sorun teşkil etmez, eder diyebilirler.

Aslında teorikte her türlü kuruş dahi vergilendirilir. Ama bu konuda öyle düzenlemeler gelmiş ki örneğin kira gelirleri mükellefi olabilmeniz için yıllık belirli bir matrahı geçmeniz gerekiyor. Onun altında kalırsanız "kira gelirleri mükellefi" olamıyorsunuz ve muaf oluyorsunuz.


Bir işten gelir elde ediyorsanız her türlü vergi mükellefi olursunuz, ancak bunun da belirli kıstas ve şartları gündeme geliyor. Bu nedenle en güzeli vergi dairesine giderek konuyu danışın derim. Bunun memura göresi daireye göresi olmaz. Size en güzel cevabı orada bulunan memurlar verecektir.


Ayrıca şahsi ithamınızdan dolayı da şunu söyleyeyim, sitelerden kazanılan tüm paraların nokta kuruşlarına kadar "gelir" vergisi ve kdv'si ödeniyor, içiniz rahat olsun.


Neyse bu konuyu açan arkadaşımıza tavsiyem; maliye ile şaka olmaz. Küçük paralarda pek uğraşılmaz belki ama düzenli olarak iyi paralar kazanmaya başlarsanız bir gün bir şikayet veya benzeri durumda beyan edilmemiş gelir elde etmek sıkıntısı ile başbaşa kalırsınız. En güzeli vergi dairesine giderek bu konuda teftişten birinden şifaen bilgi almanız, ben konunun uzmanı değilim ama gerek poliklinik sahibi olduğum dönemde gerekse fizy'de yaptığımız "online" telif ödemeleri ve kabulünde karşılaştığımız konular nedeniyle yeteri kadar tecrübe edindim.