İşin doğru cevabını ben vereyim ( mali müşavirden edinilen bilgilerle ):

Sen şuan serbest meslek erbabısın. 2 şekilde vergi ödeyebilirsin:

1- Şahıs Şirketi

Maliyeti 200 TL. Her 3 ayda bir 76 TL ödersin. %20 katma değer verirsin. Elektrik, su, doğalgaz, kira, bilgisayar amortismanı, web sitesi masraflarını vergiden düşürürsün. Muhasebecinin hesaplarıyla aylık 50 TL vergi anlaşmanıza göre de 50 TL civarı da muhasebeciye para verirsin.

Eğer yıllık faturalandırdığın gelirin 35.000 TL'yi geçerse daha fazla vergi verir ve limited tarzı şirket kurmak zorunda kalırsın. Şahıs şirketi kazanç sınırı 35 bindir.

2- Bir usta çırak ilişkisine dayalı mesleğin varsa serbest meslek erbabı faturası kesersin. Esnaf sanatkarlar odasına kayıtlı olursun. 550 TL kayıt masrafı vs vs daha masraflı olur. %20 + stopaj ödersin.

Eğer internetten elde ettiğin kazançları fatura şeklinde alıyorsan 35.000 TL'yi geçtiği zaman vergi memurları seninle görüşebilir. Altı durumlarda kimse dokunmaz sana. Ticarete girmez bu durum.

En mantıklısı şahıs şirketi kurmak. Kurarsan önün açılır. İş yapacağın kişilere fatura kesersin, fatura kesince müşterin de artar. Herkes fatura alayım da vergiden düşsün derdinde. Ayrıca büyük firmalardan reklam alamk için de fatura kesmen şart. O konuda da önün açılır.