Burada çoğu arkadaşın söyledikleri doğru. Makale satım işleriyle uğraşıyorum. Bazen yeri geliyor, bir tane konudan 300 kelimelik 10 adet makale çıkartmam gerekiyor. Özellikle tanıtım yazılarından. Ya da bambaşka hiç bilinmedik konulardan siparişler gelebiliyor. Bu yüzden üretken olabilmenizde gerekmektedir. Bunun için bol bol kitap alın, okuyun. Kitaba verecek paranız yoksa PDF indirin, okuyun. Kitaplardan öyle güzel kaynaklar çıkıyor ki, hatta İngilizceniz varsa alın İngilizce okuyun. Hem geliştirirsiniz hemde ING-TR çeviri yaparsınız. Makale yazmaya başladığımdan bu yana bom boş olan kitaplığımda şuanda yer kalmadı. Wikipedia üzerinde araştırmalar yapın, Wikipedia'da mavi görünen linkler pembeleşene kadar içeride dolaşın. İlk başlarda biraz kasıyor insanı ama hiç bir işin kolay olmadığını hatırlayarak azimle devam etmeye çalışmalısın. Bir de bana göre en önemli unsur, makale yazmayı gerçekten isteyip seviyor musun sorusuna vereceğin cevaptır. Çünkü her insan kendini en iyi geliştirebileceği alanda en iyi işler çıkartarak gözde olur.