Bütçene göre hareket etmen güzel, ama işin ucu araç olunca detaya inmelisin. 2,000₺ paran var diyelim ve 5.000₺ kredi çektin, kredi bildiğim kadarı ile uzun vade de ( 1 yıl sonra, 2 yıl sonra ) gibi alternatifler sunmaz sanırım. Her neyse biz biraz daha ilerisini düşünerek ortalama bir fiyat çıkaralım, bakalım aynı fikirde misin halen :)

2,000 ₺ birikmiş bütçen var
5,000 ₺ Kredi var (5,000₺ olacak sana 6,000₺ )
Sigortası, bakımı, benzini, ıvırı zıvırını koyduğumuz zaman maliyet yükseliyor.

Benim sana önerim şudur; Krediye bulaşmaman, bütçeni uygun hale getirdiğinde ki o zaman belki fazla olarak ayarlayabilecek, iyi bir araç seçimi yapabileceksin. Ortalama 10,000₺ para gidecek ve alacağın araç 1990-1999 yılı araç olacak, ne kadar kullanabilirsin ? 5 yıl bilemedin 7-9 yıl olsun. Hadi onu da geçtik diyelim ki bunu aldın ve yarın öbür gün değiştirmek istedin, elinde kalır :) Soruyorum herkese 20 yıllık araçtan fayda gelir mi ?

Beni dinle pişman olmazsın, 2017'nin 11. ayını bekle :) o zamana kadar bütçe çıtasını yükseltirsin ve 15,000 ₺ yakın bir araç alırsın. Şunu da söyleyeyim de tam olsun, illaki binek (otomobil) olması şart mı ? Renault Kango0 mesela 10-15 arası Panelvan tarzı düşünürsen Ford Connect olabilir 10-15 arası ve yılı ise 2004 ile 2007 arası değişiyor :)

BMC'ler var onlar da 10-15 arası :)