cihaneken adlı üyeden alıntı

brown Dostum islama inanıyorum demişsin yazının başında.

Yaradan yüce kitap Kuran-ı Kerimde Ölümden sonra biz insanlara sonsuz yaşamı zaten vaat ediyor.
Eğer Allahın varlığına ve birliğine inanıyorsan zaten sorgulayacak pek bir şey kalmaz. O var dediyse vardır. O 'nun sözü zaten eminlik dir, emin olmaktır.

Kaldı ki neden sonsuza kadar yaşamak istiyorsun?
Bilmiyormusun ki :Bu dünya hayatı sadece bir oyun ve oyalanmadan ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte asıl hayat odur. Keşke bilmiş olsalardı. (ANKEBUT/64)

Konuşmak istersen istediğin zaman yazabilirsin.

İslam'a inanıyorum ama bu inancım biraz sarsılıyor gibi bir durum var yani. Sanırım yazıda kendimi tam ifade edememişim.

LikeSend adlı üyeden alıntı

Bence insan ağzıyla yapılan yorumlara bakma, direk kaynağından kutsal kitaptan oku, kuran vaatleri arasındadır her şeyi barındırmak ve bizler için yeterli olduğunu söylemek. Sen kafadan bunu yok sayarak yola çıkıyorsun bu doğru değil, böyle yapan kim varsa büyük hata içinde. Ne arıyorsanız kutsal kitapta arayın.

Televizyonda çok denk geliyorum, hadislerle pekiştirip alakasız şekilde işine geldiği gibi kullanıyorlar fakat aslıyla alakasız bir yorum ortaya çıkıyor. Ayette Sure de apaçık yazarken uydurma 50 hadis okuyup zorla öyle demedi böyle demek istiyor diye martaval okuyorlar. Ya da taslaman gibi herifler çıkıp madde ile mucizeyi tarife, açıklamaya kalkıyorlar. Mezhepsel ayrışmalardan dolayı farklı yorumlar da var, siyaseti alttan alttan vermeye dayamaya çalışanlar da var ...

Bu ülkede sözüne güvenilecek hoca moca neredeyse yok, bin türlü haksızlığa hayatı boyunca susmuş adamlardan, menfaat güdenlerden, allahtan çok devletten toplum baskısından korkanlardan din öğrenilemez. Allahtan korkmayan, lafına da saygı duymaz menfaati uğruna dönüştürür değiştirir işine geldiği gibi başını belaya sokmayacağı şekilde anlatır, tutup da olduğu gibi gerçeğini söyleyemez, bu cesarete sahip olsa bu güne kadar çıkıp gerçekleri söylemiş ve ömrü cezaevinde geçiyor olurdu zaten.

Çok haklısınız.