brown ,
Kur'anı Kerimi okumalısın. Her bir sayfasını önce Arapça şekliyle sonra da Türkçe şekliyle oku ki hangi sayfada hangi ayet neyi ifade ediyor aklında bulunsun. Son zamanlarda sahur programlarından Ömer Döngeloğlu'nun sunumu beni çok etkiledi. İslam üzerine daha fazla düşmeye başladım ve elbette ki hayallerde başladı. Eğer dünya hayatımız burada kalıp bitecekse neden yaşıyoruz o vakit? Bu soruyu iyi düşün ve net bir cevap ara. Geçmişimizde görmediğimiz şahit olmadığımız şeyden bahsediliyor, senin için inanmak güç olabilir haklısın. Fakat bende her geçen İslam hakkında daha fazla bilgiye sahip oluyorum. Şu da aklında bulunsun, şimdiki dönem Müslümanlarının yaptığı ibadetler ve Müslümanlık dereceleri, Peygamber Efendimiz (s.a) 'nin döneminde yaşayan Müslümanlarınkinden daha değerli ve kıymetli. Neden böyle diye sorarsan, görmeden inandığımız için. Şimdiye kadar gelmiş geçmiş tüm kavimler dahil, tüm Peygamberler dahil olmak üzre Allah'ın en çok hoşnut olduğu ve ömrümüzün kısa olması sebebiyle Müslümanların Kadir Gecesinde yaptığı duaların 1000 yıllık dualara bedel olduğunu da biliyorsundur. Seni can alıcı noktadan yakalayan ben sen çok daha sıkı bir şekilde bağlayan şeyi kendin araştırıp bulmalısın ki Allah'a doğru yol kat edesin. Bunu bir imtihanın olarak düşün. Güzelce araştır ve kesinlikle çok vakit kaybetmeden Kur'anı meali ile birlikte okumaya başla. Allah yardımcın olsun, inşAllah yolun sonunda zafere ulaşırsın.