suskun009 adlı üyeden alıntı

Ateistler, ölümden öncesini hatırlamıyoruz yani hiçtik ölünce de hiç olacağız diyorlar. Ben de diyorum ki 3 yaşından öncesini de hatırlamıyoruz o zaman da mı hiçtik? Ben de müslümanın yalnız kafama takılan bir soru var? Sanırım bebekken ölenler yani buluğ çağına girmeden ölenler cennete gidiyormuş öyle duymuştum, eğer öyleyse sınavsız cennete geçiş oluyor bu, yani dünyanın sıkıntılarına dertlerine katlanmadan, ben burdaki adaletsizliği anlayamadım tam olarak?

Ya hiç olursak diye düşünmüştüm bi ara; çevremde sıkıntı görenlerin rahat bir yaşam yaşamadan hiç olma düşüncesi, sıkıntı verenlerin ceza almayacak yaptıkları yanına kar kalacak düşüncesi çıldırtıyordu beni...

15-16 yaşınızda ki veya 12 yaşınızdan sonra herhangi bir yılda ki anınızı veya olayı hatırlıyorsunuz değil mi? 3 yaşından öncesini hatırlıyorum diye çıkar mı bilemem fakat bende hatırlıyor sayılmam. En azla ana sınıfı günleri gelir aklıma. Misal benim iki kaşımın ortasında 3 dikiş var. 3 yaşındayken süpürgenin hortumuna takılıp mermere vurmuşum. Fakat hatırlamıyorum. Çünkü bilinç yok. Süpürgenin hortumuna takılacağımı ve sonucun böyle olacağını o yaşta nasıl tahmin edebilirim? Küçük çocuklara bakarsanız korkusuzlardır. Önünde bir yılan olsun veyahut başka bir tehlikeli hayvan olsun, sizden rahat ve sakin bir şekilde dokunur, ısırır bişeyler yapar. O hayvan mıdır onu bile bilmez çünkü. Şekli ve sesi dikkatini çektiği için ona dokunmak ister. Zaman ilerledikçe öğrenir, tecrübe edinir. Soba'da elini yakan bir çocuk veya çay demliğine elini dokundurunca acı hisseden bir çocuk. Bunu tekrarlar mı ? Elinden zorla tutup yaklaştırsanız dahi ağlar, geri çeker elini o yaşta. Öğrenmek en temel şeydir insan hayatında. Öğrendikçe bilinçlenir. Aile de çok büyük rol oynar bu konuda. Bir çocuk nasıl yetişir ise geleceği de ona göre şekillenir. Yaşınız kaç bilmiyorum fakat eminim sizde şöyle bir şey demişsinizdir. Geçmiş bir videonuzu veya fotoğrafınızı gördüğünüzde " Len bunu nasıl yapmışım, tipe bak, harekete bak, şekle bak " gibi sözler ile kendinize gülmüşsünüzdür. Bunu neden söylediniz sizce? O yaptığınız ne ise onun mantıklı olmadığını görmüşsünüzdür. En azından ben kendimde böyle düşünüyorum. Velhasıl kelam idrak sahibi olan insanlar farzı yerine getirmek zorundadır. Zihinsel engelli bir Müslüman'da cennetliktir. Dünya üzerinde bir yükümlülüğü yoktur. Neden geldi o zaman diyeceksiniz? Bu vatandaş cennete gittiğinde Allah'a bir kul elbette soracaktır. Neden bu insan hiçbir şeyden yükümlü değil, sorgulanmadan cennete girdi? Haşa, buna benim cevabım şu olurdu. Dünya üzerinde senin benim gibi hür iradesi olmadan yaşadı ve bu tarzda bazı müslümanlar küçük yaşta ki çocuklar gibi bazı şeyleri tecrübe edemedi. Bir şeyden canı yansa yine aynı şeyi yapabilecek derece de hastalık var ne yazık ki. Anlatılması kolay ve idarek etmek isteyene çok basit bir konu. Üzerinde çok güzel hasbihal yapılabilir. Fakat aklınızda ki sorulara cevap ararken istemeden dinden de çıkmayın, dikkat edin.