Yüce Allah zıtlıklarla yaratmıştır ve bu zıtlıklar tamamlar birbirini, cennet ve cehennem konusunda en pratik mantık şudur ki; bu dünyada iyiler de var kötüler de dolayısıyla cennet ve cehennemin olmaması mantığa aykırı o halde ben neden iyi olayım ki ? Zıtlıklar, iyi ile kötü ödül ve ceza sonucuyla karşılaşacaklar. Kim zerre kadar iyilik yapmışsa mükafatını, kim de zerre kadar kötülük yapmışsa cezasını çekecek/alacak. Bu dünyada ve haliyle bu boyutta aklımızın cevaplayamayacağı sorular var ben bu soruları şuna benzetiyorum; ilk okulda 4 işlemi henüz öğrenmiş bir çocuğa 2-1 dersen 1 kalır der ancak tersten sorarsan yani 1 den 2 çıkar dersen %99 1'den 2 çıkmaz cevabını verir. İşte bu boyutta bazı konulara insan beyni cevap arasa da bulamaz. Bulsa zaten sınavın da bir anlamı kalmaz, herkes Tanrı'yı görüyormuş gibi ibadet eder.

Buradan yazmak uzun ve zahmetli yüz yüze imkanımız olsa konuşurduk. Bu konulara zamanında acayip kafa yoran, okumadık (önemli ilim insanlarının) kitap neredeyse bırakmayan biri olarak bu yaşlarda bunları düşünmen gayet normal. (burada asla yaşını küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın)

Her neyse, her şey gönlünüzce olsun kardeşlerim.
Allah'a emanet olun hayırlı bayramlar.
Helikopter kazasında şehitlerimiz var, bol bol dua edelim.
Tanrı Türk milletini korusun ve yüceltsin!