Asla verilmemeli. Zaten krallar gibi yaşıyorlar. Yol boyu suriyeli kadınlar aldıkları paralara ve yaşadıkları kral hayatına rağmen yaşları küçük büyük demeden yol boyunca küçükleri zorla bir şeyler satıyor yapışıyor resmen, büyükleri dileniyor kucağında bebekleriyle. Hayır imkansız araştırın ve görün, zaten aldıkları para ve destekler cidden çok büyük. Buna rağmen halen kendilerini acındırma ve insanlardan para koparma derdindeler. Kaldı ki bunlar askerlik yapmak da istemiyor çoğu "yapmam ben" diyor. Zaten kendi ülkesini dahi tınlamıyor artık bir çoğu; gelip burada senin ülken için nöbet mi tutacak askerde? Elbette hayır, kaçarlar giderler başka ülkelere bunlar alışmış. Ne demişler, alışmış kudurmuştan beterdir.
Eklemek istiyorum, eğitimli ve üniversite mezunlarının Türkiye'ye geleceğini veya Türkiye'de olduğunu düşünmüyorum. Belki denizde damla kadarı gelir anca eğitimli ve kültür seviyeleri yüksek olanların. Ben günde 100 mülteci görüyorsam çoğu dileniyor(devletten aldıkları desteklere rağmen) ve ciddi derecede eğitimsiz ve karakterleri bizim karakterlerimize çok aykırı. Küfür desen var, yüksek sesle konuşma desen zaten her an her yerde kavga çıkartabilecek bir konuşma tarzları var. Küçücük çocuk dahi peçete almadık diye bize küfür ediyor. Dönüp iki tane vursak ağzına suçlu biz olacağız biliyoruz. Devlet cidden bu konuda kendini aşmış durumda. Hani barış süreci olayı vardı bir zamanlar, sonra sinsi sinsi aslında her yeri tuzaklamışlar birileri, işte buna dönecek bu olay. Türkiye'de adalet bakanlığı, meb ve aile bakanlığı yok olmuş durumda. Yani sıkıntı büyük gibi geliyor bana.
LİNK
Linkteki haber gibi nicelerini görebilirsiniz şimdiden ama bunlar BAŞLANGIÇ...
Eklemek istiyorum, eğitimli ve üniversite mezunlarının Türkiye'ye geleceğini veya Türkiye'de olduğunu düşünmüyorum. Belki denizde damla kadarı gelir anca eğitimli ve kültür seviyeleri yüksek olanların. Ben günde 100 mülteci görüyorsam çoğu dileniyor(devletten aldıkları desteklere rağmen) ve ciddi derecede eğitimsiz ve karakterleri bizim karakterlerimize çok aykırı. Küfür desen var, yüksek sesle konuşma desen zaten her an her yerde kavga çıkartabilecek bir konuşma tarzları var. Küçücük çocuk dahi peçete almadık diye bize küfür ediyor. Dönüp iki tane vursak ağzına suçlu biz olacağız biliyoruz. Devlet cidden bu konuda kendini aşmış durumda. Hani barış süreci olayı vardı bir zamanlar, sonra sinsi sinsi aslında her yeri tuzaklamışlar birileri, işte buna dönecek bu olay. Türkiye'de adalet bakanlığı, meb ve aile bakanlığı yok olmuş durumda. Yani sıkıntı büyük gibi geliyor bana.
LİNK
Linkteki haber gibi nicelerini görebilirsiniz şimdiden ama bunlar BAŞLANGIÇ...
Bunların bu kadar rahatlık içinde olduklarını gördükçe bende suriye vatandaşı olmak bir ayrıcalık gibi geliyor bana tr vatandaşı olunca bunlarda vergi verip askere mi gidecek giderler mi sanmam bu ehli keyif insanları yapmazlar bunu hemen alınsalar bile tr vatandaşı olarak sonradan cayar kabul etmezler çünkü su anki halleri daha iyi ne vergi var ne hesap soran var