Bu bayramda gözlemlediğim şeylere bakılırsa eski bayramlardan farkı ne diyeceksek. Ya hiç bayram havası ve bayram gibi görmedim bu bayramı. Hatta tutulan şu oruç zamanına bakarsak Ramazan 'ın geldiğinin bile farkında değilim. Ramazan geldi mi yoksa gelecek mi? Eski bayramların tadı tuzu kalmadı diyoruz fakat bu bayram geçtiğimiz Ramazan Bayram 'ına da hiç benzemiyor o tat bile yoktu. Ne bileyim o zaman bayram hissi vardı fakat bu bayram sıradan bir gün gibi gelip geçti. Eskiden ne kadar güzel herkes büyüklerinin evinde toplanırdı ve burada neşeli, mutlu, huzurlu olurdu şimdi bakıyorum da öyle bir olay da yok. Bayramda ailelerin yanlarına gidip gelenlere sorduğum da dediği tek şey sadece uzun yol yaptık geldik. Bayramı yolda geçirdik gibi laflar ile geliyorlar.

Neden böyle düşünüyorum veya düşünüyoruz. Bayram da yaşanılan olaylar da bizleri derinden etkilemesinden sebep midir acaba. Trafik kazaları, Sel baskınları ve çıkan Yangınlar dan dolayı etkilendik mi diyorum kendime ama bakıyorum sanki seller kimsenin umrunda değil bana gelmesin ben zarar görmeyeyim gibisinden bakıyor herkes. Kimse konuşmuyor bile artık eski gibi olayları. yaşadıklarımız bizleri yıprattığını düşünmemek elde değil. Keşke eski bayramlar gibi olsa herşey herkes büyüklerinin yanında olsa mutlu olsa neşeli olsa birbirlerine değer verseler.