Yanıtları okumaya çalıştım, eğer atlayıp tekrara düşersem kusura bakmayın. Yazdıklarım denenmiş veya kendim tarafımdan alınmış bilgilerdir.. elbet hatalar olabilir... öncelikle paypal da vpn kullanmayınız.. tr den girdiğiniz için bloklanacaksınız diye bir şey yok.. 4 ayrı ülkede açık hesaplarıma vpn kullanmadan giriyorum.. vpn kullanırken hesabımın kilitlendiği oldu fakat vpn siz hiç sorun yaşamadım..hatta paypal ile de defalarca yazıştım :
1- Makedonya ve balkan ülkeleri : Makendoya paypal da hesaba veya karta para aktarma mümkün değil. yanılmıyorsam sadece usa banka hesabına transfer mümkün.. balkan ülkelerinde genellikle bu sorun. ayrıca ab ye üye olan ülkelerde senelik 2500 euro limiti var. bu tutardan sonra kimlik kartı ve yaşadığınız yere dair telefon elektrik vb. fatura ibrazı gerekiyor.
2- bulgaristan hesabında 2500 usd geçerli . ayrıca bulgaristan hesabından kredi kartına veya debit karta para aktarımı var.. fakat tr kredi kartına önce izin verse de ardından engelliyor..
3- us paypal : payoneer hesabını uzun görüşmeler sonucu ekleyebiliyorsunuz.. bazen paypal ikna oluyor bazen payoneer yeni hesap numarası veriyor.. fakat payoneer in ilk verdiği banka hesabını sisteme tanımladığınızda önce kabul etse hatta onay için küçük bir meblağ gönderse bile genellikle ardından sistemden siliyor..
4- estonya özellikle sayısal alanda iş yapanlar için ideal... 100 euro evatandaşlık ücreti mevcut.. şu an şirket açılışı internet üzerinden yapılabiliyor.. sanırım 200 euro civarında.. banka hesabı için şu an estonya ya gitmek mecburi fakat yakın zamanda -3. çeyrek ağustos/eylül arası- banka hesabı da skype aracılığı ile açılabilecek.. vergi oldukça sade. bankadan çektiğiniz tutarın %20 si.. bu işlemleri yapan şirketler mevcut.. bunlar size ofis kiralama, telefon, muhasebe gibi hizmetler veriyor.. küçük bir işletme için aylık 50-70 usd karşılığı.. fakat gelen para veya şirketiniz bir mal satışına dair ise size şu an estonya da yardımcı olabilecek firmalar sınırlı, ücretleri hakkında bilgim yok... yazılımcılar vb için ideal..
5- gürcistan: çok şeyler yazılmış... 40000 usd ye kadar vrgi yok.. şirket kuruluşu kolay ve ucuz.. 1-2 gün içinde halloluyor... kendi uğraşmak istemeyenler 800-1000 usd arası bir ücretle tüm işlemleri bir aracı kuruma çözdürebilirler.. küçük işletmeler aylık 150 tl karşılığı muhasebe firması bulabilir aynı ücret ile yer temin edebilir
6- entropay karta aktarım, pek başarılı değil, sık sık hata verebiliyor
sonuç ideali gürcistan-estonya, son çare abd veya uk hesabı payoneer ile...